Magentazorg (her)opent COVID-unit

Magentazorg (her)opent COVID-unit

3 november 2020

Maandag 2 november heeft Magentazorg de tijdelijke COVID-unit heropend op de begane grond van Revalidatiecentrum Magentazorg. De COVID-unit is een afgesloten afdeling waar in eerste instantie 6 coronapatiënten uit de hele regio worden opgenomen die wat langer de tijd nodig hebben om te herstellen.

De opnieuw ingerichte speciale COVID-unit biedt in eerste instantie plaats aan 6 coronapatiënten. Patiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven maar nog niet terug naar huis kunnen keren, kunnen hier herstellen. De COVID-unit is apart van het revalidatiecentrum, geïsoleerd en met een eigen ingang. Er is een COVID-team gerealiseerd van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg. Het gaat om een team van vaste medewerkers waaronder verpleegkundigen, behandelaren, artsen en schoonmaakmedewerkers.

Tijdens de eerste coronagolf stelde Revalidatiecentrum Magentazorg 24 plaatsen beschikbaar. Met het heropenen van de COVID-unit pakt Magentazorg wederom haar maatschappelijke, professionele én noodzakelijke rol om het ziekenhuis te ontlasten. Zo kan het ziekenhuis de opnamecapaciteit behouden om acute patiënten op te kunnen nemen. Het heropenen van de unit heeft geen gevolgen voor de reguliere revalidatiezorg; alle behandelingen binnen Revalidatiecentrum Magentazorg gaan gewoon door.