Ergotherapeut

Ergotherapeut

Woont u zelfstandig, maar kunt u alledaagse activiteiten niet meer naar wens uitvoeren? Onze ergotherapeuten bekijken samen met u welke mogelijkheden er zijn om handelingen zelfstandig, veilig en met minder klachten uit te voeren. Met advies, training en hulpmiddelen helpen ze u op weg en kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Richard Rood HR2 Magentazorg dag 2 09-09-2020-1085 (117)

Advies, training en hulpmiddelen

Onze ergotherapeuten kunnen u, uw partner of mantelzorger onder meer adviseren over hulp bij lichamelijke verzorging, valgevaar: hoe dit te verminderen, en het beter leren omgaan met ongemakken van uw ziekte of handicap. Hoe deelt u uw dag in, zodat u aan het eind minder moe bent? Daarnaast adviseren ze bij woningaanpassingen en bij de aanvraag van hulpmiddelen en aanpassingen bij gemeenten en ziektekostenverzekeraars. Denk bijvoorbeeld aan een scootmobiel, rolstoel, bedbeugel, hulpmiddelen waarmee u uw dagelijkse activiteiten weer kunt uitoefenen. Ook helpen zij bij het leren omgaan met deze hulpmiddelen.

Richard Rood HR2 Magentazorg dag 2 09-09-2020-1085 (44)

Op locatie of bij u thuis

Ergotherapie is er voor volwassenen/ouderen, op uw woonzorglocatie of bij u thuis. Wij werken wijkgericht en zijn daardoor goed op de hoogte van voorzieningen en andere zorgverleners bij u in de buurt.

Kosten en vergoedingen

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per jaar. Of u voor ergotherapie aan huis een verwijzing nodig heeft van uw huisarts of specialist, verschilt per zorgverzekering.

Magentazorg is aangesloten bij landelijke netwerken waaronder ParkinsonNet en werkt nauw samen met Geriant.

Direct ergotherapie aanvragen

Wilt u ergotherapie aanvragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Aanvragen

Aanvragen ergotherapie

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op. Velden met een * zijn verplicht.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.