Nieuwbouw

Magentazorg realiseert een nieuw modern revalidatiecentrum op het huidige terrein van Revalidatiecentrum Magentazorg. Het bestaande gebouw is verouderd en in de toekomst niet meer toereikend.

Nieuw revalidatiecentrum

Magentazorg wil cliënten en revalidanten een prettige herstelomgeving bieden die past bij deze tijd. Het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg wordt gerealiseerd naast het huidige pand aan de Jupiterstraat. De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen en is daarmee aanzienlijk lager dan het huidige pand. Het revalidatiecentrum breidt uit van 72 naar 82 plaatsen (eenpersoonskamers) voor revalidatiezorg en eerstelijnsverblijf. Het terrein rondom de nieuwbouw wordt ingericht met veel groen en een plein met een kiss & ride. Revalidanten kunnen straks in de buitenlucht genieten op het nieuwe terras of aan hun herstel werken in de prachtige oefentuin.

  • Uitbreiding van 72 naar 82 plaatsen
  • Eenpersoonskamers met eigen sanitair
  • Voorplein met een kiss & ride
  • Parkeergelegenheid
  • Mooi terras en oefentuin met toestellen

Indeling revalidatiecentrum

In het nieuwe pand vindt u op de begane grond een restaurant met 75 zitplaatsen, het centrale behandelcentrum en de dagbesteding. Op de eerste en tweede verdieping verblijven de revalidanten in eenpersoonskamers. Daarnaast is op elke verdieping een ruime woonkamer en een oefenruimte. Op de derde verdieping komen werkplekken voor medewerkers.

Planning

In oktober 2020 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden van de nieuwbouw. De omloop van het huidige pand, de ruimte van de dagbesteding en de loopbrug zijn gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw. In januari 2021 is gestart met de nieuwbouw. In juli 2022 is de nieuwbouw opgeleverd. De komende maanden richt Magentazorg het gebouw verder in met domotica en verschillende e-health toepassingen. Naar verwachting zal het centrum in november 2022 in gebruik worden genomen. Daarna volgt de sloop van het oude revalidatiegebouw én de inrichting van het omliggende terrein op basis van plannen van onze landschapsarchitect.

Vragen over de nieuwbouw?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de nieuwbouw?

  Mail ons

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.