Overige ziektebeelden

Overige ziektebeelden

Ontdek de zorg en ondersteuningsopties die Magentazorg biedt. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 
Hersenen

Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Doordat de hersenen zo complex en belangrijk zijn, kan een hersenaandoening grote impact hebben op uw leven. Naast de hersenaandoeningen waarin Magentazorg gespecialiseerd is (alzheimer, dementie, korsakov, CVA; beroerte, TIA en parkinson), biedt ons team van specialisten u ook de zorg en ondersteuning die nodig is bij andere veel voorkomende hersenaandoeningen. Zowel tijdens uw revalidatie als bij u thuis of op de woonzorglocaties. Denk aan ALS, ADHD, afasie, autisme, bipolaire stoornis, depressie, epilepsie, de ziekte van Huntington, multiple sclerose (MS), niet-aangeboren hersenletsel, schizofrenie en syndroom van Asperger.

 
Hart- en vaatziekten

Ons hart pompt per minuut 4 tot 5 liter bloed met zuurstof en voedingsstoffen voor alle spieren en organen rond. Bij hart- en vaatziekten werkt dit proces niet goed. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben. Bij Magentazorg zijn vele behandelingen mogelijk voor hart- en vaatziekten. Zowel tijdens uw revalidatie als bij u thuis of op de woonzorglocaties. Bijvoorbeeld bij trombose, hartfalen, hartkloppingen of een aangeboren hartafwijking. We bieden revalidatie voor mensen met hartfalen of hartritmestoornissen en na een hartinfarct, een hartoperatie of harttransplantatie. 

 
Longen

Onze longen zijn van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat we kunnen ademen. 24 uur per dag, ons hele leven lang. Met gezonde longen gaat ademhalen vanzelf, waardoor we bijna vergeten hoe belangrijk de longen zijn. Longziekten komen zeer frequent voor. De meeste longziekten ontstaan in de luchtwegen, zoals astma, COPD en longkanker. Leven met een longziekte heeft een grote invloed op het dagelijks leven en functioneren. Kortademigheidsklachten leiden al snel tot beperkingen in fysieke mogelijkheden. Voor zorg en ondersteuning bij longziekten kunt u bij Magentazorg terecht. Bijvoorbeeld bij acute bronchitis, astma, COPD, CF/taaislijmziekte, klaplong, longembolie, longkanker, longontsteking en tuberculose.

 
Lichamelijke ziekte

Lichamelijke of somatische ziekten betreffen alle ziektebeelden die u lichamelijk beperken. Dat kan gaan om problemen met de motoriek, het hart, maar ook met het zenuwstelsel, zoals het geval is bij de ziekte van Parkinson. Magentazorg is gespecialiseerd in somatische zorg voor ouderen; lichamelijke zorg bij een chronische lichamelijke ziekte. Denk aan parkinson, een beroerte (CVA), chronische bronchitis en longemfyseem (COPD), nierfalen, hartfalen, kanker, reuma, afwijkingen aan de schildklier- en bijnierschors, diabetes en hart- en vaatziekten. Wij leveren somatische zorg bij u thuis, in ons revalidatiecentrum of in één van onze locaties.

Zorg op maat

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.