Logopedist

Logopedist

Heeft u problemen met uw spraak, taal, gehoor of stem? Of is kauwen en/of slikken niet meer goed mogelijk? Dit kan gebeuren als gevolg van een ongeluk of een aandoening als beroerte, dementie, aangezichtsverlamming, hersentumor, MS of de ziekte van Parkinson. Logopedie kan u hierbij helpen.

Logopedist ouderen

Weer beter communiceren en slikken

Ons team van logopedisten kan u ondersteunen als u bijvoorbeeld problemen heeft met verstaanbaar zijn, het vinden van de juiste woorden of bij het begrijpen wat anderen zeggen. Ook adviseren zij bij het hoesten of verslikken tijdens het eten of drinken, bij slechter horen, ademhalen of stemgeven. Door middel van trainingen en oefeningen op het gebied van communicatie, slikken, veilig leren eten, ademhalen en liplezen (bij gehoorproblemen) helpen zij u om deze stoornissen te verminderen.

Richard Rood HR2 Magentazorg dag 2 09-09-2020-1085 (24)

Specialisaties

Wij hebben veel ervaring met de behandeling van problemen als gevolg van de ziekte van Parkinson. U kunt hiervoor een speciale behandelmethode volgen. Tijdens de behandeling leert u luid en laag te spreken. Hierdoor verbeteren de verstaanbaarheid en de kwaliteit van uw stem.

Naast de behandeling van Parkinson en andere niet aangeboren hersenletsel zijn we gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en adviseren bij Afasie en dementie.

Richard Rood HR2 Magentazorg dag 2 09-09-2020-1085 (9)

Bij u thuis of op locatie

U kunt voor logopedie terecht bij alle woonzorglocaties van Magentazorg. Op aanvraag van de huisarts of specialist komen wij bij u thuis.

Kosten en vergoedingen

Logopedie is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekeraar. U kunt ook zonder verwijzing terecht. Raadpleeg voor de precieze vergoeding uw ziektekostenverzekering.

Direct logopedie aanvragen

Wilt u logopedie aanvragen? Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Aanvragen

Aanvragen logopedie

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Velden met een * zijn verlplicht.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.