Volledig Pakket Thuis

Volledig Pakket Thuis

Zo lang mogelijk prettig thuis blijven wonen. Dat is het uitgangspunt van het volledig pakket thuis. Samen met u en uw naasten kijken wij wat nodig is om dit te verwezenlijken met de juiste ondersteuning.

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_67

Extra ondersteuning

Het VPT gaat verder dan de reguliere thuiszorg. Het pakket bestaat uit welzijn, begeleiding en zorg op maat en biedt uitkomst aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Ook kan het een mooie oplossing zijn om de periode dat u wacht op een plek in een verpleeghuis te overbruggen. Soms kan een verhuizing naar een verpleeghuis zelfs worden voorkomen. 

richard_rood_hr2_magantazorg_dag_1_08_09_2020_0462_94

Langer thuis met VPT

Ook met het VPT doet u zoveel mogelijk zelfstandig met ondersteuning van uw eigen netwerk. De professionele medewerkers van Magentazorg vullen de noodzakelijke zorg aan, zo nodig worden de mantelzorgers ontlast.

Onze VPT coördinator stemt het pakket af op de persoonlijke situatie en behoeften. Zo ontvangt u precies de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Of het nu gaat om welzijn, begeleiding, dagbesteding of specifieke zorgbehoeften. Van de agenda doornemen en samen boodschappen doen tot huishoudelijke hulp en verpleegkundige zorg.   

richard_rood_hr2_magantazorg_dag_1_08_09_2020_0462_72

Naast  de ondersteuning die u nodig heeft, krijgt u standaard vanuit Magentazorg binnen het VPT:

  • Gebruik van de Compaan tablet (voor digitale afstemming met Magentazorg, spelletjes, agendafunctie én contact met familie of vrienden);
  • Een sleutelkluis, alarmapparatuur en professionele alarm opvolging. Hiermee kunt u ons bereiken in geval van nood;
  • Een maaltijdvergoeding waarvan u boodschappen kunt doen.
richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_26

Zelfredzaamheid

Binnen het VPT kijken wij samen met u wat er nodig is om zoveel mogelijk zelfstandig en met inzet van uw eigen netwerk te kunnen blijven doen. Welke hulpmiddelen kunnen u daarbij helpen? Is bijvoorbeeld de inzet van digitale zorg of een medicijndispencer prettig voor u? Kunnen we samen maaltijden bereiden of samen boodschappen bestellen? 

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_23

Vergoedingen

Om voor het volledig pakket thuis in aanmerking te komen, is er een indicatie nodig voor een zorgzwaartepakket van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De kosten van het volledig Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Hiervoor geldt een eigen bijdrage. Dit bedrag hangt af van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) kan u informeren over deze bijdrage. Ook kunt u op de website van het CAK een proefberekening maken van de hoogte van uw eigen bijdrage.

Direct VPT aanvragen  

Wilt u meer weten of aanmelden voor VPT? Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

Aanvragen

Aanvragen VPT

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 3 dagen uur contact met u op. Velden met een * zijn verplicht.

Direct VPT aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op. Velden met een * zijn verplicht.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.