Dementie

Dementie

Dementie is een hersenziekte die het leven van u en uw naasten onomkeerbaar op zijn kop zet. De symptomen en de gevolgen van de ziekte op het dagelijks leven, zijn zeer ingrijpend. Er komt veel op u af in uw zoektocht naar informatie en mogelijkheden. Onze dementie-experts helpen u graag op weg. Magentazorg ondersteunt en biedt specialistische zorg bij alle vormen en in alle fasen van dementie.

Document

Ondersteuning thuis

Door geheugenverlies kunnen mensen met dementie hard achteruit gaan. Van moeite met spreken, taken uitvoeren, organiseren en plannen tot het niet meer herkennen van mensen, voorwerpen en situaties. Zo kan koffiezetten of aankleden al lastig zijn. Als u met dementie te maken krijgt, is het verstandig om tijdig hulp in te schakelen. Van praktisch advies of een steuntje in de rug tot thuiszorg. Met al uw vragen kunt u terecht bij onze dementieverpleegkundige. Dit is een persoonlijke begeleider die regelmatig bij u thuiskomt en met u en uw mantelzorger meedenkt over de mogelijkheden voor zorg, hulp en ondersteuning. De dementieverpleegkundige wijst de weg, begeleidt bij het maken van keuzes en helpt bij het regelen van zorg.

magantazorg_dag_1_08_09_2020_0462

Daginvulling & wonen

Als u overdag begeleiding en ondersteuning nodig heeft, dan is dagbesteding op één van de locaties iets voor u. Op basis van uw wensen kunt u deelnemen aan zinvolle en aantrekkelijke activiteiten in een vertrouwde omgeving. Als thuis wonen echt niet meer gaat, helpen wij u graag met zoeken naar een fijne woonzorglocatie die bij u past. Waar u zoveel mogelijk kunt wonen en leven zoals u dat thuis gewend was. In de kleinschalige woonvormen die speciaal zijn ingericht voor mensen met dementie, staan uw wensen voorop.

magantazorg_dag_1_08_09_2020_0462

Eigen regie

Het verloop van de ziekte verschilt per persoon. Hoe het proces ook verloopt, eigen regie, vrijheid en eigen keuzes kunnen blijven maken, vinden we belangrijk bij Magentazorg. We hebben ten slotte allemaal wensen, behoeften, dromen en verlangens. Dit stopt niet als u ouder wordt óf als u dementie krijgt. Daarom hebben we bij Magentazorg extra aandacht voor uw persoonlijke wensen. Zodat u zo lang mogelijk kan blijven doen wat u het liefste doet. Een team van professionals organiseert de zorg en ondersteuning daaromheen. Van artsen, psychologen en verpleegkundigen tot verzorgenden, fysiotherapeuten en logopedisten.

 

Dementie in Nederland

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende soorten zijn de ziekte van Alzheimer, vasculaire,  frontotemporale en Lewybody dementie. De kans om dementie te krijgen is 1 op de 5 en bij vrouwen zelfs 1 op de 3. In Nederland hebben ruim 280.000 mensen dementie, waarvan 12.000 mensen jonger dan 65 jaar zijn. De kans op dementie neemt sterk toe met de leeftijd. Omdat we steeds ouder worden, is de verwachting dat het aantal mensen met dementie de komende jaren verdubbelt.

Zorg op maat

Ontdek de zorg en ondersteuning die Magentazorg biedt. Laat u informeren over de mogelijkheden, wij helpen u graag!

Meer informatie

 

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.