Magantazorg dagbesteding banner

Dagbesteding

Een actief leven met sociale contacten draagt bij aan een fijn en plezierig leven. Samen koffie drinken, bewegen of tuinieren; samen is altijd leuker dan alleen. Dagbesteding geeft structuur aan uw dag en bevordert uw zelfstandigheid. De activiteiten zijn gevarieerd en worden uiteraard afgestemd op uw wensen en interesses.

dagbesteding fietsen

Lichaams- of dementiegerichte dagbesteding

Magentazorg heeft dagbesteding speciaal voor mensen met lichamelijke klachten én voor mensen met dementie. Als u thuis woont en wilt werken aan verbetering of herstel van uw lichamelijke conditie en functies, dan is de dagbesteding ideaal voor u. Bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie of wanneer u minder fit bent als gevolg van een chronische ziekte als MS, CVA, Parkinson.
Als u te maken krijgt met geheugenverlies of beginnende dementie, dan is dagbesteding voor mensen met dementie iets voor u. Deze dagbesteding is ideaal als u overdag begeleiding en ondersteuning nodig heeft. Deze vorm van invulling van uw dag biedt structuur en stimuleert het behoud van uw vaardigheden, waardoor u langer thuis kunt blijven wonen.

Dagbesteding biljarten

Activiteiten

Op basis van uw wensen kunt u deelnemen aan zinvolle en aantrekkelijke activiteiten in een vertrouwde omgeving. De dagbesteding is gericht op het vergroten van uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De dagbesteding biedt verschillende activiteiten zowel individueel als in groepsverband. De activiteiten zijn er op gericht uw zelfstandigheid te behouden en proberen te voorkomen dat u bepaalde vaardigheden verliest. Denk aan bewegen, geheugentraining, gezelschapspelen, creatieve activiteiten, dansen, muziek luisteren of een bewegingsactiviteit. Hierbij geven we persoonlijke aandacht, samen zoeken we naar herkenning in activiteiten waardoor u zich veiliger en prettiger voelt.

 

dagbesteding koffiedrinken

Aanmelden

Aanmelden voor dagbesteding kan via uw huisarts of de casemanager van Geriant. Als u al beschikt over een indicatie van uw gemeente, kunt u zichzelf ook direct bij ons aanmelden.

De dagbesteding wordt gefinancierd vanuit uw gemeente (Wmo) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wanneer de dagbesteding vanuit de Wmo wordt gefinancierd, geldt een vaste eigen bijdrage. Bij een WLZ indicatie voor dagbesteding geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die u betaalt via het Centraal Administratiekantoor. Ook is het mogelijk als particulier en via een PGB de dagbesteding te bezoeken.

Locaties

Dagbesteding voor mensen met lichamelijke klachten wordt gegeven op de volgende locaties:

 • Revalidatiecentrum Magentazorg
  In verband met de realisatie van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum is de dagbesteding per 9 november 2020 tijdelijk verhuisd naar een nieuwe locatie: De Wijkplaats, Herenweg 14, 1829 AG Oudorp.
 • Oudtburgh
  De dagbesteding locatie bevindt zich aan de zijkant van de woonzorglocatie.

 

Dagbesteding voor mensen met dementie wordt gegeven op de volgende locaties:

 • Zuyder Waert
  De dagbesteding locatie bevindt zich aan de achterzijde van de woonzorglocatie.
 • Oudtburgh
  De dagbesteding locatie bevindt zich aan de zijkant van de woonzorglocatie.

Direct aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor dagbesteding? Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op! 

Aanmelden

Aanvragen dagbesteding

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.