Magantazorg dagbesteding banner

Dagbesteding

Een actief leven met sociale contacten draagt bij aan een fijn en plezierig leven. Samen koffie drinken, bewegen, een rondje buiten fietsen op de duo-fiets; samen is altijd leuker dan alleen. Een dagje Magentazorg geeft structuur aan uw dag, brengt afwisseling en nieuwe contacten, én bevordert uw zelfstandigheid. De activiteiten zijn gevarieerd en worden uiteraard afgestemd op uw wensen en interesses.

dagbesteding fietsen

Dagbesteding op maat

U bent welkom bij ons als u lichamelijke klachten heeft maar ook als u klachten heeft van (beginnende) dementie. We kijken naar wat u kunt en wilt. Als u thuis woont en wilt werken aan verbetering of herstel van uw lichamelijke conditie en functies, dan zijn de dagactiviteiten van Magentazorg ideaal voor u. Bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie of wanneer u minder fit bent als gevolg van een chronische ziekte als MS, CVA, Parkinson.
Heeft u te maken met geheugenverlies of beginnende dementie, dan zijn de dagactiviteiten voor mensen met dementie iets voor u. Deze vorm van invulling van uw dag biedt structuur en stimuleert het behoud van uw vaardigheden, waardoor u wellicht langer thuis kunt blijven wonen.

Dagbesteding biljarten

Activiteiten

Op basis van uw wensen kunt u deelnemen aan zinvolle en aantrekkelijke activiteiten in een vertrouwde omgeving. De dagbesteding is gericht op het vergroten van uw zelfredzaamheid, uw zelfstandigheid en op gezelligheid. De dagbesteding biedt verschillende activiteiten. We proberen samen te voorkomen dat u bepaalde vaardigheden verliest. Denk aan bewegen, geheugentraining, gezelschapsspellen, creatieve activiteiten, dansen, muziek luisteren of een bewegingsactiviteit (binnen of buiten). Hierbij geven we persoonlijke aandacht. Samen zoeken we naar herkenning in activiteiten waardoor u zich veiliger en prettiger voelt. Ook laten we u kennismaken met allerlei (technische) hulpmiddelen die uw leven thuis kunnen vergemakkelijken.

dagbesteding koffiedrinken

Aanmelden

Aanmelden voor de dagbesteding kan via uw huisarts of de casemanager van Geriant. Als u al beschikt over een indicatie van uw gemeente, kunt u zichzelf direct bij ons aanmelden. Ook zonder indicatie kunt u zich aanmelden. U betaalt de activiteiten dan zelf à €31,50 per dagdeel inclusief lunch.

De dagactiviteiten worden gefinancierd vanuit uw gemeente (Wmo) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wanneer het vanuit de Wmo wordt gefinancierd, geldt een vaste eigen bijdrage. Bij een WLZ indicatie geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die u betaalt via het Centraal Administratiekantoor. Ook is het mogelijk als particulier en via een PGB de dagactiviteiten te bezoeken.

Locaties

De dagactiviteiten voor mensen met een lichamelijke beperking worden gegeven op de volgende locaties:

 • Oudorp
  Onze huiskamers bevinden zich op de begane grond van Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp.
 • Oudtburgh
  Onze huiskamers bevinden zich aan de zijkant van de woonzorglocatie in Bergen.

 

De dagactiviteiten voor mensen met een vorm van dementie worden gegeven op de volgende locaties:

 • Zuyder Waert
  Onze huiskamers bevinden zich aan de achterzijde van de woonzorglocatie in Heerhugowaard.
 • Oudtburgh
  Onze huiskamers bevinden zich aan de zijkant van de woonzorglocatie in Bergen.

Advies, rondleiding en aanmelden

Heeft u een vraag, wilt u een keer een kijkje nemen bij de dagbesteding of wilt u zich aanmelden? Vul u gegevens in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

Gegevens invullen

Advies, rondleiding en aanmelding dagbesteding

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.