Beeldzorg

Beeldzorg

Voor verschillende zorgvragen van cliënten thuis kan zorg op afstand, beeldzorg, worden ingezet. Via een tablet voert het centrale beeldzorgteam gesprekken met cliënten. Hierdoor behoudt u meer de regie over uw dag.

still005

Wat is beeldzorg en wanneer wordt het ingezet?

Met beeldzorg ontvangt u zorg via een beeldscherm. U krijgt daarvoor een tablet in bruikleen. Op deze tablet wordt u gebeld door een van de zorgmedewerkers van het centrale beeldzorgteam. Indien u al een tablet heeft, kan een applicatie ook op uw eigen tablet worden geïnstalleerd. Er zijn geen extra kosten voor u verbonden aan beeldzorg. 

Als u thuiszorg nodig heeft, bekijkt de wijkverpleegkundige of beeldzorg voor uw zorgvraag geschikt is. Als dat het geval is, krijgt u samen met uw familie uitleg over beeldzorg en de tablet. Vervolgens plant de wijkverpleegkundige een afspraak in met een medewerker van het beeldzorgteam. 

still003

Waarvoor wordt beeldzorg ingezet?

Beeldzorg kan worden ingezet bij geplande zorgmomenten, waaronder:

  • medicatiecontrole;
  • wond- en stomacontrole;
  • mantelzorgondersteuning;
  • aanleren van verpleegtechnische handelingen.

 

still006

Meer vrijheid

U hoeft niet thuis te blijven om zorg te ontvangen. Daardoor heeft u meer vrijheid. U kunt de tablet overal mee naartoe nemen omdat deze is voorzien van een internetkaartje. Voor beeldzorg wordt een vast tijdstip afgesproken. U heeft direct face-to-face contact, doordat u en de zorgmedewerker elkaar zien via video. Ook kunt u een terugbelverzoek plaatsen, voor ongeplande niet-acute beeldzorg. Daarnaast kan ook uw familie de tablet gebruiken, bijvoorbeeld door afspraken in uw digitale agenda te plaatsen en foto’s te delen.

Meer informatie over beeldzorg?

Wilt u beeldzorg ontvangen of aanvullende informatie? Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Aanvragen

Meer informatie beeldzorg aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Velden met een * zijn verplicht.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.