Korsakov

Korsakov

Het syndroom van Korsakov is een chronische hersenaandoening die ontstaat door een vitamine B1-tekort en heeft blijvend geheugenverlies tot gevolg. Door ernstige psychische en fysieke klachten hebben mensen met korsakov vaak 24/7 zorg en begeleiding nodig. Magentazorg biedt mensen met korsakov specialistische korsakov-zorg en een fijne woonplek in De Haemstede in Bergen.

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_108

Grip op het leven

Korsakov komt vooral voor na langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding. Ook zelfverwaarlozing, een eetstoornis, slechte voeding of een maagverkleining kunnen oorzaken van korsakov zijn. De gevolgen zijn ernstig: geheugenverlies, verwardheid, het verlies van tijdsbesef en van het vermogen om mensen, plaatsen en dingen te herkennen. Ook plannen, informatie onthouden, afspraken nakomen en problemen oplossen, is moeilijk. Door het ontbreken van tijdsbesef, verliest de persoon met korsakov grip op het leven. Het belemmert het gewone dagelijkse functioneren voortdurend. Daardoor zijn mensen met korsakov niet of slecht in staat om voor zichzelf te zorgen. Als specialist in korsakov-zorg, biedt Magentazorg hen de zorg en ondersteuning die nodig is.

 

Haemstede-05-10-2018-9484-(6)

De Haemstede in Bergen

In De Haemstede biedt Magentazorg mensen met korsakov een prettige woonomgeving met passende zorg. De locatie is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Bergen. Er zijn 30 appartementen, een fitnessruimte en een tuin met terras. Wonen in De Haemstede betekent fijn wonen en leven met de juiste zorg en behandeling van het in korsakov gespecialiseerde team. Van artsen en psychologen tot verpleegkundigen en van fysiotherapeuten tot verzorgenden. Zij zetten zich dagelijks in voor de best mogelijke zorg en begeleiding. Zij geven kleur aan de dag. Welzijn, plezier en geluk staan bij De Haemstede voorop. Cliënten kunnen volop meedoen aan activiteiten op het gebied van creativiteit, bewegen, sport en recreatie.

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_7

Tip voor naasten

Het is zeer ingrijpend als uw naaste te maken heeft met korsakov. De naaste omgeving heeft het vaak zwaar te verduren. Omgaan met het veranderde gedrag van iemand met Korsakov is vaak erg zwaar. Door het gedrag en uitputting bij naasten en familieleden zijn de sociale netwerken verstoord. Er is een grote kans op conflicten. Problemen zijn niet meer op te lossen zonder de professionele hulp van anderen. Een advies aan vrienden en familie is dan ook om tijdig hulp in te schakelen. Magentazorg helpt u graag.

 

Zorg op maat

Ontdek de overige mogelijkheden voor zorg en behandeling van Magentazorg. Laat u informeren, wij helpen u graag!

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.