Parkinson

Parkinson is een complexe hersenziekte die naar verloop van tijd verergert. De ziekte treft mannen en vrouwen, jong en oud. De manier waarop de ziekte zich uit, is voor niemand hetzelfde. Van trillende handen, tot depressies en geen initiatief meer tonen. De behandeling van parkinson vraagt om een specialistische en deskundige aanpak. Ons team van parkinsonspecialisten helpt mensen met parkinson graag vooruit.

Specialistische zorg noodzakelijk

Door klachten als trillen, stijfheid, evenwichtsverlies of het blokkeren van benen, hebben mensen met parkinson vaak problemen met dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed en praten. Omdat parkinson complex is, is specialistische zorg en behandeling noodzakelijk. Door de verscheidenheid aan problemen bij de ziekte, zijn vaak diverse professionals bij de behandeling betrokken. Van artsen, fysio- en ergotherapeuten tot diëtisten, logopedisten en psychologen. Voor een optimaal resultaat stemt ons team van parkinson-experts de verschillende behandelingen goed op elkaar af. Het team voorziet in alle zorg die nodig is. Op alle woonzorglocaties, in ons revalidatiecentrum of gewoon bij u thuis.

Behandeling & therapie

De juiste behandeling kan een positief effect hebben op de kwaliteit van uw dagelijks leven. Welke behandeling is voor u geschikt en wat doet het? Leven met parkinson kan u angstig of somber maken. Een psycholoog kan u begeleiden bij het leren omgaan met de veranderingen en de verminderde belastbaarheid. Met een gespecialiseerde fysiotherapeut leert u hoe u zo goed en veilig mogelijk kunt blijven bewegen. Denk aan lopen, de balans verbeteren, valpreventie en opstaan. Een ergotherapeut begeleidt u bij het uitvoeren van dagelijkse taken, eventueel met hulpmiddelen. Met een logopedist kunt u werken aan de kwaliteit van uw stem, verstaanbaarheid en slik- en speekselproblemen. Een diëtist adviseert over de omgang met onbedoeld gewichtsverlies en verlies van spierkracht.

Kwaliteit van leven

Beter om kunnen gaan met de gevolgen van parkinson. Dat leren deelnemers in de negen bijeenkomsten van de PPEP-training (Patiënt en Partner zelfmanagement Educatie Programma) die Magentazorg regelmatig geeft. De training richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met parkinson en hun partners. Deelnemers ervaren deze unieke training als zeer leerzaam en waardevol. De eerstvolgende training start in september 2022.

Meer weten of inschrijven? Neemt u dan gerust contact op met Meriam Wijnker via telefoonnummer: (072) 519 81 36 (afdeling ergotherapie). Spreek uw boodschap in en u wordt teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen naar: m.wijnker@magentazorg.nl.

 

Partner van ParkinsonNet

De zorgverleners van Magentazorg zijn

  • aangesloten bij ParkinsonNet
  • aangesloten bij het regionaal multidisciplinair netwerk van Parkinsonnet
  • door ParkinsonNet geschoold.

00parkinsonnet

Zorg op maat

Ontdek de overige mogelijkheden voor zorg en behandeling van Magentazorg. Laat u informeren, wij helpen u graag!

Meer informatie

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.