Dieren horen erbij

Dieren horen erbij

15 maart 2021

In de afgelopen weken zijn er op afdeling Kerf honden op bezoek geweest, tot grote vreugde van de bewoners die van dieren houden. Ze zorgen voor afleiding en plezier. Het is daarom geen toeval dat er ook knuffeldieren worden gehouden. Zoals een schildpadje en zelfs een ezeltje. Omdat dieren kunnen zorgen voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid, worden er ook interactieve robotdieren ingezet. Het kan voor bewoners heel fijn zijn om voor ze te zorgen, om ze te aaien en te vertroetelen en het levert ook leuke gespreksstof voor medebewoners, familie en de zorgmedewerkers.
De dieren zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen en maken deel uit van het alternatievenkabinet. Hier zijn nog andere producten in opgenomen die therapeutisch worden ingezet. Dit gebeurt vanuit de zorg of behandelaren, voor bijvoorbeeld het vergroten van de persoonlijke aandacht. In de Oudtburgh krijgt men voorlopig nog niet genoeg van de robotkat en de pup en het contact met levendige dieren kan de dagen van onze bewoners echt een gouden randje geven.

Fotogalerij

Puk met baasje zuster Patricia
Dieren horen erbij
Dieren horen erbij
Dieren horen erbij
Dieren horen erbij
Dieren horen erbij
Dieren horen erbij
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.