Korsakov

Korsakov

Het syndroom van Korsakov is een chronische hersenaandoening die ontstaat door een vitamine B1-tekort. Door psychische en fysieke klachten hebben mensen met korsakov vaak 24/7 zorg en begeleiding nodig. De Haemstede biedt mensen met korsakov specialistische korsakov-zorg en een fijne woonplek.

 

Richard Rood HR2 Magantazorg dag 1 08-09-2020-0462 (19)

Korsakov-zorg

Korsakov komt vooral voor na langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding. Ook zelfverwaarlozing, een eetstoornis, slechte voeding of een maagverkleining kunnen oorzaken van korsakov zijn. De gevolgen zijn ernstig: geheugenverlies, verwardheid, het verlies van tijdsbesef en van het vermogen om mensen, plaatsen en dingen te herkennen. Als specialist in korsakov-zorg biedt Magentazorg de zorg en ondersteuning die nodig is. Mensen met korsakov zijn veelal jongere mensen dan andere mensen die met geheugenproblemen te maken hebben. De Haemstede is hier volledig op toegerust en ingericht.

8451_tv_fiets

Oefenen en trainen

De juiste behandeling kan een positief effect hebben op de kwaliteit van uw dagelijks leven. De zorg en behandeling van het in korsakov gespecialiseerde team is vooral gericht op oefenen en trainen. Mensen met korsakov kunnen door geheugenverlies niet veel onthouden. Wel kunnen ze vaak nog vaardigheden leren door te oefenen. Daarbij is beweging erg belangrijk. De Haemstede biedt volop mogelijkheden om te bewegen en te sporten, ondermeer in de eigen fitnessruimte of buiten.

Rondleidingen en advies

Wilt u een keer een kijkje nemen op deze locatie? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag!

072 - 575 31 30 mail ons

Specialismen

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.