Meer over De Dijckhoeve

Meer over De Dijckhoeve

De Dijckhoeve is een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie. De Dijckhoeve heeft vijf woningen waar op elke woning zes bewoners wonen. Samen met uw medebewoners en een vast team zorgmedewerkers vormt u een eigen huishouden. Iedere woning heeft een gezellige gezamenlijke woonkamer en een keuken. U heeft een eigen zit- en slaapkamer met wastafel die u zelf naar wens kunt inrichten. Het huis is door een bijzondere architect gebouwd en dat is te zien. Elke ruimte en kamer is uniek en het huis heeft een prachtige raamverdeling.

  • Groene omgeving
  • Kleinschalig wonen
  • Bijzondere architectuur
  • Mooie tuin met zonnig terras
Richard Rood HR2 Magantazorg dag 1 08-09-2020-0462 (15)

De stijl van een boerenhoeve

De Dijckhoeve staat bekend als een warme en sfeervolle locatie. Wanneer u binnenkomt, waant u zich in de sfeer van een boerenhoeve. Aan de lange eettafel in de huiskamer, genieten bewoners van een kopje koffie. De grote ramen kijken uit op de ruime, groene tuin. De tuin nodigt uit tot een wandeling en is volledig omheind. In de stijl van een boerenhoeve heeft de tuin een kleine boomgaard, een moestuin en een kippenhok. Het terras grenst aan een aantal woningen.

Richard Rood HR2 Magentazorg dag 2 09-09-2020-1085 (23)

Gezellige activiteiten

In de huiskamers van De Dijckhoeve organiseren we verschillende activiteiten. Het zijn kleine en overzichtelijke activiteiten die passen bij het leven van alledag en zorgen voor gezelligheid. Bijvoorbeeld samen een krant lezen, muziek luisteren, taart bakken, tafel dekken, groenten schoonmaken of zorgen dat de was draait.
Samen met bewoners wordt het wisselende weekmenu vastgesteld. Ook koken doen we samen. De maaltijd is altijd een plezierige gebeurtenis, daarom eten de bewoners in De Dijckhoeve gezellig aan tafel. Familieleden zijn van harte welkom om mee te eten, als dit op tijd wordt doorgegeven. Medewerkers en bewoners stellen het zeer op prijs als familieleden willen koken voor de hele groep! 

Rondleidingen en advies

Wilt u een keer een kijkje nemen op deze locatie? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag!

072 - 575 31 30 mail ons

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.