Indicatie & kosten

Indicatie & kosten

Om in aanmerking te komen voor wonen op een van onze woonzorglocaties, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In de indicatie die het CIZ afgeeft, staat een zorgprofiel. Het zorgprofiel beschrijft de zorgbehoefte.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een indicatie? Of heeft u vragen over een van de woonzorglocaties van Magentazorg? Neem dan contact met ons op.

Kosten & eigen bijdrage

Wanneer u een indicatie heeft, worden de kosten vergoed door de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Dit betekent concreet dat u vooraf niet hoeft te betalen en dat Magentazorg de kosten declareert bij het Zorgkantoor. Let op: u betaalt wel een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) en is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Raadpleeg de rekenhulp op de website van het CAK om een idee te krijgen van de hoogte van de eigen bijdrage.

Tarieven aanvullende dienstverlening

Wanneer u in een van onze woonzorglocaties komt wonen, zijn er bepaalde zorgvoorzieningen inclusief. Een overzicht hiervan vindt u op de website van Het Zorginstituut Nederland. Naast deze inclusieve voorzieningen, zijn er ook een aantal voorziening exclusief: dit noemen wij aanvullende diensten. Lees hier meer over deze aanvullende diensten en tarieven.

Particulier/PGB

Diensten Kosten 2024
Extramuraal  
Huishoudelijke ondersteuning € 38,40 per uur
Persoonlijke verzorging  € 66,60 per uur
Verpleging € 86,40 per uur
Gesp. verpleging (incl. wondzorg) € 106,20 per uur
Begeleiding € 73,20 per uur
Dagbesteding somatiek excl. vervoer € 65,32 per dagdeel
Dagbesteding PG excl. vervoer € 67,73 per dagdeel
Regie wondzorg € 68,75 per kwartaal
Intramuraal Afhankelijk van toewijzing o.b.v. basis ZZP/DBC

 

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.