Zeker op de been met ‘In Balans’

Zeker op de been met ‘In Balans’

31 januari 2023

Valpreventie voor ouderen

Magentazorg start in februari 2023 de cursus ‘In Balans’. Deze cursus is bedoeld voor actieve, zelfstandig wonende mensen vanaf 60 jaar. Mensen die nog van alles doen maar merken dat ze bij het opstappen op de fiets, het in bad stappen en het lopen wankeler worden. Om te voorkomen dat dit leidt tot een valincident, is het wijs om op tijd te werken aan het verbeteren en onderhouden van de balans.

Informatiebijeenkomsten
Voorafgaand aan de cursus worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd op maandag 6 en 14 februari om 11.30 uur in Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp. U bent van harte welkom om deze bij te wonen.

Cursus in Balans
De cursus loopt van februari tot en met juni 2023. Het bestaat uit 3 theoretische bijeenkomsten én een 10-weekse training gegeven door een gecertificeerd docent. De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan spierkracht en evenwicht. Deelnemers voeren praktische oefeningen uit op hun eigen niveau. Er is aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. We leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan in veel verschillende situaties. De cursus wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de gemeente én door het merendeel van de zorgverzekeraars.

Contact of aanmelden
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Fysiotherapie van Revalidatiecentrum Magentazorg via (072) 519 81 35 of via j.groot@magentazorg.nl.