Waardevolle informatiemarkt voor cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers

Waardevolle informatiemarkt voor cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers

19 april 2024

Een aantal keer per jaar verzorgt Magentazorg een informatiebijeenkomst voor onder meer cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers.

Dit initiatief is gericht op het verstrekken van relevante informatie en het bevorderen van het welzijn van ouderen. Deze bijeenkomsten bieden een platform waarop men kan worden geïnformeerd over diverse onderwerpen die van belang zijn voor het dagelijks leven, gezondheid en sociale betrokkenheid.

Gister kleurde het AFAS station Magentaroze voor de informatiemarkt met het thema zelfredzaamheid, technologie en hulpmiddelen. Tijdens deze bijeenkomst hebben bezoekers op een interactieve wijze kennis gemaakt met diverse slimme en innovatieve zorgtechnologieën. Om ouderen te helpen de dingen zo lang mogelijk zelf te blijven doen en om zelf regie te houden over hun dag en leven, zijn er tegenwoordig veel handige hulpmiddelen. Onze professionals gaven een toelichting bij de hulpmiddelen en bezoekers konden deze zelf ook uitproberen.

Daarnaast was het een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen onder het genot van een kopje koffie of thee. Kortom, een waardevolle bijeenkomst waarbij men de mogelijkheden heeft kunnen ontdekken van middelen die ondersteuning kunnen bieden bij het langer zelfstandig thuis wonen.