Muziek als medicijn

Muziek als medicijn

24 juni 2021

Muziektherapie, gegeven door muziektherapeut Margreet Tenkink, via verwijzing door arts of psycholoog.


De deelnemers van de ‘Klassieke muziekgroep’ zitten vanmiddag klaar in de kring. Zij zijn naar deze gezellige ruimte gebracht door vrijwilligers Gon, Gerda en Arianne.
Margreet heet iedereen welkom en begint de muzieksessie met het laten horen van een stuk van Mozart. Dan is het even stil. Margreet vraagt hoe de luisteraars het stuk vinden en hoe ze het beleven. Rustig? Druk? Vrolijk? En welke instrumenten hoorden we spelen? Vanmiddag ligt het accent op blaasinstrumenten. Hobo, klarinet en fluit passeren de revue. Soms gaat ze bij iemand zitten en tikt zacht het ritme van de muziek op de rug van een hand. Ook andere luisteraars bewegen zacht mee met armen, handen en voeten.
Dan komt er een verzoeknummer voorbij: Het Hallelujakoor uit The Messiah van Handel. Een mevrouw heeft dit in een koor gezongen en schiet vol bij de woorden ‘And he shall reign forever and ever.’ ‘Dát is het, dát is het!’ snikt mevrouw, zo mooi vindt ze het.
Ten slotte haalt Margreet haar lier erbij en zingt samen met de mensen: ‘Knaapje zag een roosje staan… O, breng mij terug naar die…. In ‘t groene dal, in ‘t stille dal….’

Dit is een van de vele vormen van muziektherapie die Margreet in Oudtburgh geeft. Individuele sessies doet ze ook binnen verschillende doelgroepen, waarbij de stemming van de betreffende bewoner positief wordt beïnvloed. Muziek als medicijn…

Meer informatie en toelichting kunt u vinden op https://magentazorg.nl/muziektherapie

Fotogalerij

Muziek als medicijn
Muziek als medicijn
Muziek als medicijn
Muziek als medicijn
Muziek als medicijn
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.