Muziektherapie

Muziektherapie

Ondervindt u problemen in gedrag, stemming, spraak, communicatie of bij de emotionele verwerking van een ziekte? Luisteren naar muziek of zelf muziek maken, kan helpen om ontspanning, rust en contact te creëren.

muziektherapie_1

Muziek doet meer

Magentazorg biedt muziektherapie aan mensen die zich bijvoorbeeld niet goed meer kunnen uiten, moeilijk kunnen spreken, angstig zijn, houvast kwijt zijn, dementerend of stervende zijn. Zij vinden in muziek vaak een andere manier van communicatie of mogelijkheden tot verwerken van verlies. Het kan bijdragen aan een groter gevoel van eigenwaarde, sombere gevoelens kunnen minder sterk worden, waardoor men zich minder afgezonderd voelt.

muziektherapie_5

Onder leiding van een muziektherapeut maken deelnemers zelf muziek en/of luisteren naar specifieke muziek, gespeeld door de therapeut of via een geluidsdrager. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van bekende en onbekende melodieën en ritmes, van improvisatie en klanktherapie met klankschalen en van instrumenten die met weinig vaardigheden te bespelen zijn.

Muziek helpt u weer aan te sluiten bij uw eigen kracht en meer energie te voelen. Muzikale kennis of vaardigheden zijn hiervoor niet nodig. 

 

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.