Koffer met hulpmiddelen van Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation

Koffer met hulpmiddelen van Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation

2 september 2021

De Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation delen ieder jaar 50 koffers vol handige hulpmaterialen uit aan ergotherapeuten. Ook de afdeling ergotherapie van Magentazorg heeft een koffer in ontvangst mogen nemen. Met de koffer kan Magentazorg cliënten met hersenletsel nog beter ondersteunen bij de gevolgen van bijvoorbeeld een beroerte of een valpartij.

Shalina Pikaar, ergotherapeut bij Magentazorg, schreef Magentazorg in voor de koffer winactie van De Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation. Daarbij lichtte ze onder meer toe wat de affiniteit is met cliënten met niet-aangeboren hersenletsel en hoe vaak Magentazorg hiermee te maken heeft in het dagelijks werk.

Hulpmiddelen
De koffer bevat handige hulpmiddelen voor mensen die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, ondanks ouderdom, handicap of ziekte. Deze hulpmiddelen helpen bij de dagelijkse handelingen zoals eten of aankleden. Het helpt mensen om zelfredzaam te blijven.

Onzichtbare gevolgen
Naast de hulpmiddelen bevat de koffer ook informatie over de onzichtbare gevolgen na een beroerte of ongeluk. Vaak gaat alle aandacht eerst uit naar lichamelijk herstel, maar er zijn ook minder zichtbare gevolgen. Denk aan veranderingen in het denken, in emoties en gedrag. Deze ingrijpende veranderingen raken niet alleen de cliënt, maar ook de naaste familie. Met de informatie over deze gevolgen kunnen onze ergotherapeuten cliënten nog beter ondersteunen.

Fotogalerij

Koffer met hulpmiddelen van Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation