Hoera, Zuyder Waert 50 jaar!

Hoera, Zuyder Waert 50 jaar!

6 september 2024

Hoera, het is feest: Zuyder Waert is jarig! Vandaag, op 6 september, is het precies 50 jaar geleden dat Magentazorg samen met Prinses Margriet verpleeghuis Zuyder Waert in Heerhugowaard opende. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan; de hele maand september vieren we dit samen! We pakken goed uit, want wie jarig is, trakteert!

Feest
Voor cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familie wordt het volop genieten; aan iedereen is gedacht. Bewoners worden getrakteerd op een exclusief optreden van niemand minder dan Willeke Alberti. We krijgen uilen op bezoek, we hebben een heerlijke foodcornerlunch met livemuziek in petto en organiseren een gezellige BBQ voor alle vrijwilligers. En dat is nog niet alles! We hebben nog een aantal andere leuke evenementen in het verschiet.

Terugblik
Vol trots kijken we terug op 50 jaar Zuyder Waert. Tiny Vijn (65), manager zorg bij Zuyder Waert, maakte er maar liefst 44 jaar van mee. ‘Het waren bijzondere jaren waarin ik veel mooie momenten heb beleefd. Ik begon toen Zuyder Waert nog grootschalig was ingericht. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. In de loop der jaren zijn er zoveel positieve veranderingen geweest voor zowel bewoners als medewerkers. Sinds mijn start in 1980 heb ik allerlei functies binnen Magentazorg gehad. Het is een prachtige organisatie die mensen kansen en mogelijkheden biedt,’ vertelt Tiny trots. Lees hier het hele interview met Tiny.

Vooruitblik
In december starten we met een verbouwing die Zuyder Waert zal transformeren in twee moderne kleinschalige verpleeghuizen met een nieuwe look en een nog persoonlijkere sfeer voor onze bewoners. Een deel van het verouderde middengebied wordt gesloopt en maakt plaats voor moderne, frisse nieuwbouw. De eerste gesprekken hierover zijn gestart. Edwin Dupon, directeur verpleeghuiszorg: ‘We zijn enthousiast over de plannen. De nieuwe opzet komt niet alleen de bewoners ten goede, maar wordt ook een prettige, moderne werkplek voor onze medewerkers. We kunnen niet wachten om te zien hoe alles vorm krijgt!’

Fotogalerij

Hoera, Zuyder Waert 50 jaar!