Gezellig samen koken (en lekker eten natuurlijk)

Gezellig samen koken (en lekker eten natuurlijk)

6 oktober 2022

Op onze locatie zijn we kort geleden begonnen met kookactiviteiten voor de bewoners en dat valt erg in de smaak.

Jacoline, medewerker wonen en welzijn van Hoog Duinen, kookt inmiddels voor de tweede keer voor ‘haar’ bewoners. Zij vertelt:

Ik doe deze activiteit voor de beleving van de bewoners en laat de bewoners helpen met het klaarmaken van de maaltijd als zij dit willen. Ik merk dat de bewoners die helpen, zich er prettig bij voelen. Je merkt dat de bewoners zich nuttig voelen.

Ik heb deze kookactiviteit opgestart omdat de oma van mijn man (zij is 98 jaar) dit benoemde en dat heeft mij aan het denken gezet. Als bijv. worteltjes in stukjes worden gesneden, dan zie ik regelmatig dat de bewoners een stukje in hun mond stoppen. Ze snoepen er van, ook als ik samen met hen fruit klaarmaak, gebeurt dit. Er komen regelmatig ook verhalen los van vroeger, dat is heel mooi om te zien. Dit is mijn beleving en wat ik zie. Ik vind het heerlijk om te koken voor deze bewoners.

Een mooi verhaal van Jacoline. Het samen voorbereiden en koken van een maaltijd werkt verbindend en brengt gezelligheid. En hoe lekker is het om van een samen gemaakte maaltijd te genieten…

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.