Cursus PPEP CVA/parkinson in 2023

Cursus PPEP CVA/parkinson in 2023

17 mei 2023

Training voor patiënt en partner

Magentazorg organiseert in 2023 weer de PPEP cursus om het welzijn van mensen die een CVA (beroerte) hebben gehad en mensen met de ziekte van Parkinson, te verhogen. Het zogeheten Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) leert deelnemers, patiënt en partner of mantelzorger, beter om te gaan met de gevolgen van een CVA en de ziekte van Parkinson.

De cursus heeft als doel de kwaliteit van leven van te verbeteren. Psychische en psychosociale gevolgen voor patiënt en partner/mantelzorgers kunnen beter worden gemanaged. Het is gericht op dat wat nog wel kan, ondanks de beperkingen.

Er wordt gewerkt met aparte groepen voor patiënten en partners, waardoor patiënten of partners ook alleen kunnen meedoen. Het onderlinge contact met andere patiënten en partners wordt veelal als zeer waardevol beschouwd.

Cursus data
De cursus vind zowel in het voorjaar als in het najaar plaats. De PPEP cursus start in het najaar op dinsdag 19 september. Iedere cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en vindt wekelijks plaats van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Kosten
De kosten voor deelname aan de cursus zijn 250 euro per persoon. Het werkboek van € 26 is te verkrijgen via www.ppep4all.nl. De kosten voor de cursus en het werkboek worden door de meeste verzekeraars vergoed, voor zowel patiënt, partner als mantelzorger. Raadpleeg voor de precieze vergoeding uw ziektekostenverzekering. U hoeft geen andere zorg of behandeling af te nemen bij Magentazorg om deel te nemen. 

Inschrijven
Meer weten of inschrijven? Voor de PPEP cursus CVA/parkinson kunt u contact opnemen met de parkinsonverpleegkundigen via parkinsonvpkzah@magentazorg.nl
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor de start van de cursus.

Bekijk de cursus flyer: