Meer over Zuyder Waert

Meer over Zuyder Waert

Zuyder Waert is een woonzorglocatie voor mensen met dementie. In totaal bevat de locatie vier wijken met zes woningen per wijk. De nadruk ligt op kleinschalig wonen. Dat betekent dat op elke woning maximaal zeven bewoners wonen. Bewoners beschikken over een eigen slaapkamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Elke woning heeft zijn eigen huishouden. Op de woningen worden bewoners (indien gewenst) betrokken bij lichte huishoudelijke taken, zoals helpen met koken, tafeldekken of de was opvouwen. Het is wonen zoals thuis met persoonlijke zorg.

  • Kleinschalig wonen
  • Fijn restaurant
  • Gezellig ontmoetingsplein
Ontmoetingsplein

Het ontmoetingsplein

Aan iedere woning grenzen brede wandelgangen met uitzicht op de tuinen. De gangen leiden naar het gezellige ontmoetingsplein, oftewel het hart van Zuyder Waert. Hier vindt u het restaurant, de winkel, de koffiecorner, de bibliotheek, de kapsalon en de schoonheidsspecialiste. Bewoners kunnen op verschillende plekken in Zuyder Waert uitrusten, kletsen of koffie drinken. Er zijn meerdere nisjes met zitplekken ingericht door de gehele locatie.

Daarnaast is buiten ook gezellig in Zuyder Waert. Er is een binnentuin met een volière en een dierenweide waar geiten, kippen, zwijntjes en eenden een trekpleister zijn voor bewoners. Ook familieleden komen er graag.

Activiteiten

Activiteiten in Zuyder Waert

Bewoners kunnen in Zuyder Waert verschillende activiteiten ondernemen, zoals muziek luisteren, de krant lezen of samen koffie drinken. Een aantal keer per jaar is er een muzikaal optreden in Zuyder Waert. Verder wordt bewegen gestimuleerd. Bewoners kunnen gebruik maken van de fitnessruimte en de locatie beschikt over een duofiets en een fietslabyrint.

Rondleidingen en advies

Wilt u een keer een kijkje nemen op deze locatie? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij helpen u graag!

072 - 575 31 30 mail ons

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.