Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Bent u somber, angstig, prikkelbaar, onzeker, gespannen of kampt u met eetproblemen of een burn-out? Dan heeft dat meestal ook zijn weerslag op uw lichaam. Psychomotorische therapie (PMT) kan u hierbij helpen.

Gedragsverandering

Bij psychomotorische therapie (PMT) staan het bewegen en de lichamelijkheid centraal: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, de manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. Onze psychomotorische therapeut adviseert, ondersteunt en behandelt mensen met problemen op psychosociaal gebied. De therapeut biedt een veilige omgeving om te oefenen en te experimenteren met ander gedrag, zodat de problemen kunnen worden weggenomen of verminderd. 

 

Dit gebeurt onder meer door aandacht voor non-verbale communicatie (bijvoorbeeld stemgebruik, aanraking en oogcontact), spelvorming met diverse materialen, expressie- en dansvormen, ontspannings- en aanhalingsoefeningen, massage en badtherapie.

 

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.