Weten dat je bestaat

Weten dat je bestaat

24 september 2022

Onze nieuwe muziektherapeut Cornelia Wiemers zet muziek vooral in om mensen contact te laten maken met hun gezonde kern.

In het najaar van 2021 is Cornelia in Oudtburgh de opvolger van Margreet Tenkink geworden, nadat ze vanaf maart 2019 muziektherapie in Zuyder Waert had opgezet.
Ook Cornelia werkt met groepen (klassieke muziek, jazz) én individueel want muziektherapie is maatwerk. Het is voor haar de kunst om een situatie te creëren waarin bewoners actief meedoen, of dat er innerlijke ruimte ontstaat om muziek te kunnen beleven. Stilte speelt hierbij een belangrijke rol. In de klassieke muziekgroep komen er verschillende thema’s langs: de seizoenen, jaarfeesten, stemmingen, met live muziek of speakers. Bij de individuele behandeling zet ze de viool in, trommel, klankstaven, lier, droomlier, fluit, castagnettes (zelfs een bal!) en zingen hoort daar natuurlijk ook bij. Haar speciale invalshoek is om de bewoners via beweging muziek dieper te laten ervaren.
Cornelia werkt op verwijzing van arts en psycholoog en zoekt samenwerking met de zorg en andere behandeldisciplines.
En wat vinden de bewoners? Cornelia’s ervaring is dat bijna iedereen wel van muziek houdt. Zoals die meneer die een heel bijzondere viool in de familie heeft en haar daar op liet spelen, ook om háár blij te maken. Of die meneer die op zijn gitaar met veel passie twee akkoorden opnieuw leert spelen want: ‘Als ik dit doe, dan weet ik dat ik besta.’


Fotogalerij

Weten dat je bestaat
Weten dat je bestaat
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.