Van aanraking naar contact

Van aanraking naar contact

18 februari 2021

De CRDL (cradle) is een prachtig voorbeeld van moderne technieken die ook bij ons worden toegepast in het contact maken door aanraking. Een voorbeeld van hoe het werkt:

Naima Bernatek komt regelmatig onze afdeling bezoeken. Onze psychomotorische therapeut. Ze heeft dan een ovaalvormig houten voorwerp bij zich. Ze komt er gezellig bij zitten en begroet iedere bewoner persoonlijk. Geleidelijk laat ze de bewoners kennismaken met het voorwerp. Als zij haar hand er op legt, en een hand van een bewoner rust aan de andere kant, dan komen er natuurgeluiden uit de CRDL zodra er huidcontact plaatsvindt met de vrije hand. Mevrouw V. zit zichtbaar te genieten en iedereen in de kring geniet mee.

Mevr. S. reageert meteen als Naima haar uitnodigt om haar hand op de CRDL te leggen. Ze kijkt Naima zwijgend en aandachtig aan. Met haar vrije hand betast ze actief het gepolijste houten oppervlak. Ze reageert ook op het geluid van de zee en de meeuwen door een paar keer heel diep te zuchten. Naima streelt mevrouws handen en armen terwijl we luisteren naar de CRDL. Na verloop van tijd valt mevrouw bijna in slaap… Naima fluistert: ‘het laatste stadium van volledige ontspanning…’

We gaan hier zeker en graag mee verder!


de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.