Oudorperzand ontvangt certificaat Dementievriendelijke Organisatie

Oudorperzand ontvangt certificaat Dementievriendelijke Organisatie

8 april 2021

Op 8 april ontving manager zorg Lise Winder voor woonzorglocatie Oudorperzand in Oudorp het landelijk certificaat ‘Dementievriendelijke organisatie’. Het certificaat werd op gepaste afstand overhandigd door Iet van den Berg-van Gelder, bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling Noord-Kennemerland.

Het dementievriendelijk certificaat wordt uitgereikt aan organisatie die zich inzetten voor mensen met een vorm van dementie en voor hun naasten. Magentazorg vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan deze campagne; ‘We hebben als organisatie veel deskundigheid en expertise op het gebied van geheugenproblematiek. Er zijn binnen Magentazorg echter ook medewerkers en vrijwilligers zonder zorgachtergrond, die minder bekent zijn met dementie. Het is belangrijk dat ook zij weten hoe ze met cliënten met dementie om moeten gaan. Daarom organiseren we vanaf oktober 2018 trainingen ‘goed omgaan met dementie’, zodat ook deze collega’s dementie kunnen herkennen en weten hoe ze mensen met dementie en hun naasten kunnen helpen’, aldus Christa de Groot (‘goed omgaan met dementie’- trainer binnen Magentazorg).

Oudorperzand
Oudorperzand is inmiddels bijna twee jaar open, op 12 april 2019 kwamen de eerste bewoners binnen Oudorperzand wonen. Vanaf de start is Oudorperzand opengesteld voor zowel somatische als bewoners met een dementie, het zogenoemde ‘gespikkeld wonen’, binnen een open woonvorm.

Fotogalerij

Oudorperzand ontvangt certificaat Dementievriendelijke Organisatie
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.