Oud en Jong

Oud en Jong

28 juni 2021

Basisschool “Het Klimduin” in Groet is altijd nauw betrokken geweest bij onze bewoners in Hoog Duinen. In het verleden was de samenwerking met het kinderdagverblijf die recht tegenover Hoog Duinen was nog wel eens heen en weer. Maar vanuit de school die zich in Groet bevindt, is dat net wat te ver lopen. Toch is er altijd wel contact geweest, doordat kinderen van bewoners maar ook medewerkers in Hoog Duinen wonen en werken en vaak genoeg naar onze bewoners vragen.

 

Vlak voor de corona periode hadden we met de school een aantal hele leuke kleine projectjes besproken die de kinderen in samenwerking met onze bewoners dat school jaar konden uitvoeren. Zoals de kinderboeken week, st. Maarten en Sinterklaas. Helaas ging dit allemaal niet door. Maar met elkaar hebben we gedacht in oplossingen en waar zouden wij zijn zonder de digitale snelweg? Met de kinderboeken week werd en door de kinderen en bewoners een stukje voorgelezen uit een boek via een zoom meeting. Ook werden er st. Maarten liedjes gezongen waarna de kinderen evengoed een tractatie mochten ontvangen namens alle bewoners. Natuurlijk kregen de bewoners ook de schitterende Sinterklaas en Kerstliedjes te horen, gezongen door de kinderen via zoom.

Onze bewoners genoten met volle teugen. Ze vinden het geweldig om met de kinderen in contact te komen, ze hebben een lach op hun gezicht, kletsen er nog lang over na. Maar andersom vinden de kinderen het heel leuk om de opa's en oma’s te spreken in Hoog Duinen. Want voor een aantal zijn het ook allemaal bekende uit het dorp.

Vanwege het succes hebben we het dit jaar voortgezet en hebben wij van de week weer een zoom meeting georganiseerd. Voor onze bewoners is dat allemaal heel bijzonder hoe dat allemaal kan via een scherm praten met kinderen aan de andere kant. Maar hoe geweldig dat dit medium er is zodat jong en oud toch dicht bij elkaar gebracht worden en ook via deze weg met elkaar verbonden zijn.

Er gaan vast en zeker nog vele ontmoetingen plaats vinden via deze digitale weg.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.