Nieuwbouw Revalidatiecentrum Magentazorg bereikt hoogste punt

Nieuwbouw Revalidatiecentrum Magentazorg bereikt hoogste punt

19 oktober 2021

De nieuwbouw van Revalidatiecentrum Magentazorg aan de Jupiterstraat in Oudorp heeft zijn hoogste punt bereikt. Donderdag 14 oktober heeft Magentazorg samen met aannemer De Geus Bouw, installateur Schulte & Lestraden, medewerkers en cliënten dit moment gevierd. Weer een belangrijke mijlpaal op weg naar een modern revalidatiecentrum.

Werkzaamheden
De bouw van het nieuwe moderne revalidatiecentrum verloopt voorspoedig. De afgelopen periode is druk gewerkt aan de zogenaamde ruwbouw; de fundering, de betonvloeren, prefab kolommen en wanden. Er is gestart met het installatiewerk, het plaatsen van de kozijnen in de gevel en het metselwerk.

De komende maanden vindt de ruwe afbouw plaats. Na de kerstvakantie wordt de fijne afbouw gestart, waaronder het plaatsen van de binnenwanden en de afwerking van wanden, vloeren en plafonds.

E-health toepassingen
Het nieuwe revalidatiecentrum wordt uitgerust met moderne technieken. Hieronder vallen verschillende e-health toepassingen zoals smart televisies, virtueel fietsen en een intelligent camera en oproepsysteem. De nieuwe toepassingen worden al in het huidige revalidatiecentrum gebruikt en getest. Op deze manier kunnen de systemen straks in de nieuwbouw direct optimaal worden ingezet.

Planning
Het nieuwe pand wordt medio april 2022 opgeleverd. Daarna vindt de inrichting en inhuizing plaats door Magentazorg. Naar verwachting wordt het revalidatiecentrum medio 2022 geopend en in gebruik genomen.

Timelaps nieuwbouw Revalidatiecentrum Magentazorg (tot hoogste punt)