Magentazorg opent wederom COVID-unit

Magentazorg opent wederom COVID-unit

29 november 2021

In verband met de oplopende coronabesmettingen heeft Magentazorg vrijdag 26 november de tijdelijke COVID-unit heropend op de begane grond van Revalidatiecentrum Magentazorg. De COVID-unit is een afgesloten afdeling waar coronapatiënten uit de hele regio worden opgenomen die wat langer de tijd nodig hebben om te herstellen. De unit is geopend op verzoek van samenwerkende zorgorganisaties (ziekenhuizen en VVT) uit de omgeving.

Patiënten vanuit ziekenhuis en thuissituatie
De opnieuw ingerichte speciale COVID-unit biedt plaats aan coronapatiënten die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven maar nog niet terug naar huis kunnen keren. Zij kunnen hier herstellen. Evenals patiënten die vanuit de thuissituatie door de huisarts worden verwezen. De COVID-unit is apart van het revalidatiecentrum, geïsoleerd en met een eigen ingang. Er is een vast COVID-team gerealiseerd van eigen zorgmedewerkers van Magentazorg, waaronder verpleegkundigen, behandelaren, artsen en schoonmaakmedewerkers.

Met het heropenen van de COVID-unit pakt Magentazorg, net zoals in de eerdere coronagolven, haar maatschappelijke, professionele én noodzakelijke rol om het ziekenhuis te ontlasten. Zo kan het ziekenhuis de opnamecapaciteit behouden om acute patiënten op te kunnen nemen.

Reguliere revalidatiezorg
Het heropenen van de unit heeft geen gevolgen voor de reguliere revalidatiezorg; alle behandelingen binnen Revalidatiecentrum Magentazorg gaan gewoon door.