Kinderboeken week

Kinderboeken week

2 november 2023

De kinderboekenweek heeft dit jaar het thema 'Bij mij thuis'. Alles staat in de themaweek in het teken van het huis, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Hoe leuk is het dat medewerkers van Oudtburgh in dit kader zijn uitgenodigd bij groep 5 van basisschool de Cocon in Alkmaar om in de klas van meester Ronald te komen vertellen over ons huis – en voor bewoners een thuis - Oudtburgh? Manager zorg Dorien heeft samen met Lonneke, coördinerend verpleegkundige, deze klas bezocht. En wat zijn ze enthousiast ontvangen! 

In de themaweek zelf – 4 t/m 15 oktober - is in deze klas al uitgebreid gesproken over hoe een huis wordt gebouwd en wat maakt dat je huis een thuis is?

Dorien en Lonneke vertellen aan de kinderen dat Oudtburgh is gebouwd in 1967 en ze laten een oude afbeelding zien ter illustratie. Maar net als in de wijk of buurt waar je woont en bij je thuis, verandert regelmatig wat. Zo is ook Oudtburgh verbouwd: de klas krijgt een mooie foto te zien van hoe ons huis er nu uitziet.

De leerlingen vinden het er prachtig uitzien. Ze zijn erg verbaasd als ze horen dat in ons huis wel 180 mensen wonen.

De leerlingen zijn heel open over hun eigen ervaringen, wat mooi is om te zien. Zo vertelt een leerling dat hij al eens bij onze geiten in de tuin is geweest.

Lonneke legt uit dat in Oudtburgh ook huiskamers zijn, net als een huiskamer thuis, waar de bewoners samen eten en samen zijn, maar dat er ook activiteiten worden gedaan en uitjes worden ondernomen. Natuurlijke zijn hiervan leuke foto’s meegenomen. Hierbij maakten de leerlingen zelf de relatie naar het onderwerp eenzaamheid, heel knap.

Ook is met elkaar gesproken over “Stel je bent zelf 88 en je zou in ons huis komen wonen, wat zou je dan echt mee willen nemen?”; het leverde eerlijke antwoorden op van dicht bij het gevoel (mijn ouders, mijn huisdier) tot praktisch (mijn playstation 😊).

Lonneke heeft een magenta roze tasje mee onder het motto “Wat hebben jullie vast ook thuis, maar wat waarschijnlijk ook niet? Hierbij wordt actief meegedaan en natuurlijk geraden wat er in het tasje zit.

Op de vraag of iemand een jasje wil passen, gaan de vingers massaal de lucht in. Dat is met twee jasjes wat lastig om iedereen tevreden te stellen, maar meester Ronald lost dit op met het “stokje trekken principe”. En wat stralen deze leerlingen trots met het Magentazorg jasje aan… Wie weet ontmoeten wij nog veel van deze enthousiaste leerlingen ooit binnen Magentazorg als (zorg)medewerker of als vrijwilliger; de verbinding is in ieder geval gemaakt!

Voor ons een hartverwarmende ontmoeting met een geweldige groep leerlingen.

Fotogalerij

Kinderboeken week
Kinderboeken week
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.