Kerstmarkt Oudtburgh

Kerstmarkt Oudtburgh

16 december 2022

Afgelopen woensdag was er in de middag een prachtige kerstmarkt in het restaurant van Oudtburgh. En wat is die goed bezocht!

Op de markt was een groot aanbod van verschillende producten te vinden, o.a. zuivel van De Melksalon, verse sapjes van Beemstersap, mooie kleding en accessoires van het winkeltje De Allerleukste uit Bergen … en van de dagbesteding uit Oudorp waren er zelfgemaakte producten zoals o.a. kaarten en sieraden. Maar natuurlijk nog veel meer.

Bijzonder was ook dat lokale winkeliers een aantal bewoners herkenden en dat gaf leuke gesprekstof.

Erg mooi om te bezoeken was ook het kraampje van mevrouw Langeberg (86!) met zelfgemaakte sieraden en kerstdecoraties.

Verder waren er veel particulieren met zelfgemaakte accessoires voor in huis; wat daar vooral uitsprong waren de prachtige mozaïeklampen en -schilderijtjes.

Onze Marjan, bewoner van afd. Stern, had haar eigen kraampje en verkocht daar haar zelfgemaakte kerstkaarten. In deze tijd gingen die goed over de toonbank.

Op deze middag was er naast familie, vrijwilligers en mantelzorgers ook assistentie van een groepje studenten van het Horizon College. Zij hielpen o.a. met de verkoop bij het kraampje van de zorginstelling Scorlewald.

Vanuit de psychologen en de ergotherapie stond er een kraam waar alles te vinden was over het zgn. alternatievenkabinet: dat zijn materiele alternatieven die we een bewoner aanbieden om specifiek op hun zorgvraag in te kunnen gaan, zoals bijv. een robotkat, een kluskist of een voelkussen.

Voor iedere bezoeker van onze kerstmarkt stond een glaasje glühwein en beker warme chocomel klaar die ook door studenten werden rondgedeeld.

We kunnen terugkijken op een succesvolle kerstmarkt, voor herhaling vatbaar.

Op naar volgend jaar!

Fijne feestdagen allemaal

Fotogalerij

Kerstmarkt Oudtburgh
Kerstmarkt Oudtburgh
Kerstmarkt Oudtburgh
Kerstmarkt Oudtburgh