Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand

Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand

7 april 2021

De KiKa lente fit run. Wordt jaarlijks georganiseerd vanwege corona werd het dit jaar op een andere manier ingezet waardoor het voor iedereen mogelijk was om mee te doen. De kleinzoon van Dhr. de Haan die voor KiKa werkt vroeg aan zijn opa of het niets voor hem zou zijn om aan mee te doen? En zo werd de vraag uitgewerkt zodat alle bewoners in Hoog Duinen mee kunnen lopen om fit te blijven en ondertussen het goede doel te steunen, allemaal onder leiding van onze eigen Captain Henk de Haan.

Nog steeds worden er helaas veel kinderen geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Er is veel geld nodig voor onderzoek om de genezingskans te vergroten. “De kinderen zijn de nieuwe toekomst. Ook zij moeten op kunnen groeien, een opleiding kunnen volgen en een sport kiezen die ze zelf zouden willen doen.” Met deze prachtige woorden en motivatie kwam Dhr. de Haan bij ons met het fantastische initiatief om met Hoog Duinen te gaan lopen voor KiKa. En zo werd onze Captain Henk de Haan het boegbeeld van een fantastisch initiatief.

Alle bewoners kwamen in beweging voor dit goede doel. Want iedereen is het erover eens kinderen verdienen een mooie en zorgeloze toekomst. Met zoveel mogelijk bewoners, familie en collega’s werd er een rondje om het huis, door de binnentuin of de polder gelopen voor KiKa.  Aan de arm, met rollator, of in de rolstoel alle meters tellen mee voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Iedereen was geheuld in de kleuren van Kika, oranje.

Het was fris maar heerlijk zonnig weer. Met veel enthousiasme liep iedereen mee. Tussendoor even een klein momentje van rust en dan ging de pas er weer in voor de laatste meters. De trotse Captain de Haan liep samen met zijn kleinzoon en organisator van KiKa, fier voorop en gaf het wandel tempo aan. Maar zoals hij zelf zegt: "Ik loop eigenlijk liever alleen omdat ik mijn eigen tempo heb en die ligt héél hoog". Maar hoe meer zielen, hoe meer geld, dus past hij zich een beetje aan en loopt hij met zijn medebewoners en verzorgenden elke dag een rondje om het huis. De bewoners die niet mee kunnen lopen, moedigen de wandelaars aan vanachter het raam en medewerkers staan de bewoners onder luid applaus in te huldigen bij binnenkomst. Maar niet alleen de bewoners hebben gelopen voor het goede doel, ook de medewerkers hebben hun wandel/ hardloop schoenen aangetrokken en 4 rondjes van 1,5 km door de polder gelopen.

"We doen het samen" legt Bianca Stam Begeleider Welzijn uit. "Ons doel is om ook aan anderen te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn. En hopen dat hiermee mogelijk ook andere huizen op het idee komen om zoiets op te pakken. Ondanks de Corona en de vele maatregelen denken wij vooral in mogelijkheden. En dit is uiteraard een geweldig initiatief om op te pakken".

Na 10 dagen hebben we in Hoog Duinen een geweldige prestatie neergezet.

Onze bewoners hebben samen met medewerkers en familie een totaal van:

104,3 kilometer gelopen en €3.382,86 opgehaald voor kinderen kankervrij (KiKa).

We zijn trots dat wij dit met elkaar voor het goede doel bij elkaar hebben kunnen lopen!

 

Bekijk onderstaande link om een impressie te krijgen van de afgelopen 10 dagen.

https://youtu.be/ChM1XgY7KmE

 

 

Fotogalerij

Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand
Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand
Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand
Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand
Hoog Duinen loopt mee voor Kika - De eindstand
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.