Hoog Duinen danst de Jerusalema

Hoog Duinen danst de Jerusalema

11 februari 2021

Eerder dansten de zorgmedewerkers van ons revalidatiecentrum de Jerusalema al om een boodschap van hoop te verspreiden, nu is de beurt aan onze locatie Hoog Duinen. Medewerkers en bewoners dansten allemaal mee op deze aanstekelijke muziek.

Meerdere zorgmedewerkers van locatie Hoog Duinen wilden meedoen aan de Jerusalema Challenge. “Het was een uitdaging om alle pasjes erin te krijgen, maar dat lukte al vrij snel”, aldus Esmeralda van der Weele – Bosman (begeleider welzijn). Op de video is te zien dat niet alleen medewerkers meedoen, maar ook de bewoners swingen heerlijk mee. Er wordt enthousiast geklapt en gedanst op de aanstekelijke muziek. Muziek verbindt en dat blijkt ook zeker uit deze video!

Over Jerusalema
Jerusalema is een swingende gospel uit Zuid Afrika. Het is het troostlied geworden van vele zorgmedewerkers wereldwijd in tijden van de pandemie. In november 2019 publiceerde (een toen voor de wereld nog onbekende) dj en producer Master KG het nummer Jerusalema. Inmiddels is dit nummer wereldwijd bekend. Het is een gospel met een Zoeloe tekst: “Jerusalema ikhaya lami, Ngilondoloze, Uhambe nami, Zungangishiyi lana… “ Dat betekent: “Jeruzalem, mijn thuis, red me en ga met me mee, laat me hier niet achter.” De boodschap luidt: Jeruzalem is een stad voor alle religies die troost biedt aan alle mensen.

 

Bekijk de video hieronder!

 

 

Hoog Duinen danst de Jerusalema