FrieslandCampina trakteert op chocomel met slagroom

FrieslandCampina trakteert op chocomel met slagroom

21 december 2021

Vlak voor kerst werden bewoners, bezoekers van de dagbesteding en medewerkers van Zuyder Waert verrast op chocomel met slagroom.

Leden-melkveehouders van FrieslandCampina zijn op bezoek gegaan bij verzorgingstehuizen in heel Nederland en trakteerden ruim 30.000 bewoners en hun verzorgers op warme Chocomel met slagroom.

Het idee om verzorgingstehuizen te verblijden met een wintertraktatie komt van melkveehouder Edwin Sengers uit Wijchen. In 2019 zette hij de actie op om kwetsbare en minder mobiele ouderen te bezoeken met iets lekkers 'uit eigen stal'. Met collega-melkveehouders bezochten ze toen meerdere verzorgingstehuizen en trakteerden ze 1.200 ouderen en maakten met hen een praatje. Dat viel in de smaak. Geënthousiasmeerd door de vele positieve reacties die hij naar aanleiding daarvan van de ouderen ontving, rolde dit jaar een grote groep collega-melkveehouders de actie breder uit, resulterend in een bezoek aan 250 verzorgingstehuizen in 2021.

De kleinkinderen van onze collega Marieke Schuijt hielpen flink mee en reden door het huis om de pakken chocomel uit te delen.

Fotogalerij

FrieslandCampina trakteert op chocomel met slagroom