Duofiets en Silverfit 3D voor Revalidatiecentrum Magentazorg

Duofiets en Silverfit 3D voor Revalidatiecentrum Magentazorg

7 maart 2022

Revalidatiecentrum Magentazorg heeft afgelopen week een duofiets en Silverfitsysteem in ontvangst morgen nemen. Deze werden overhandigd door Wilbert Groot, namens de Stichting de Vrienden van Lauwershof, aan Priscilla Jennings, manager revalidatie bij Magentazorg. Deze mooie beweegtoepassingen, deels geschonken door de Stichting de Vrienden van Lauwershof, worden ingezet om revalidanten op een leuke manier te laten bewegen.

Fietsen is leuk en gezond. Voor revalidanten is het ook een zinvolle activiteit. Bewegen in de buitenlucht kan een positieve invloed hebben op het revalidatieproces. Met de duofiets kunnen revalidanten nu samen met familie, vrijwilligers of zorgmedewerkers op een veilige manier een ritje maken in de omgeving.

Silverfit 3D
Naast de duofiets kunnen revalidanten van het revalidatiecentrum nu ook gebruik maken van de Silverfit 3D. Dit is een interactief, digitaal systeem met motiverende oefeningen in spelvorm speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. Door oefeningen aan te bieden in spelvorm wordt bewegen speelser. De focus ligt minder op lichamelijke ongemakken maar op het verleggen van grenzen. De Silverfit 3D wordt ingezet als onderdeel van het revalidatieprogramma om revalidanten fysiek, mentaal en sociaal actief te houden. Daarnaast biedt deze zogenaamde “oefen televisie” mantelzorgers de mogelijkheid om deel te nemen in het revalidatieproces en samen te oefenen.

Innovatie
De technologie om revalidanten nog beter te helpen wordt steeds uitgebreider. In het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg dat momenteel gebouwd wordt, gaat dit nog een stapje verder. De nieuwbouw wordt uitgerust met e-health technieken, denk aan smart televisies en magnetische revalidatieborden. Veel van deze toepassingen worden nu al volop gebruikt en getest, zodat ze straks direct ingezet kunnen worden.