De tuin

De tuin

6 september 2021

In 2012 is de zgn. beleeftuin aangelegd; dit is een apart deel in de tuin van Oudtburgh waar bewoners zich vrij kunnen bewegen op een veilige manier. De aanleg hiervan is destijds in goed overleg tussen de managers zorg en technisch beheer gegaan. Fase 1…

 

Inmiddels is fase 2 ook gerealiseerd; een lang gekoesterde wens van zowel bewoners, familie als medewerkers is in vervulling gegaan. Voor alle bewoners is er nu ruimte om buiten te kunnen wandelen, geuren te kunnen ruiken, de wind in de haren te voelen… Veilig, want de tuin is omringd door een hek en vrij want zij kunnen zelf naar buiten gaan. De tuin is toegankelijk vanuit zowel het restaurant als de centrale hal.

Geitjes waren er al in de tuin, nu lopen er ook kippen los rond en die kunnen worden gevoerd. Verder is in de tuin een tuinhuis geplaatst, waar de duofietsen kunnen worden gestald. Bovendien heeft het tuinhuis een terras waar het prettig is om even lekker te zitten of juist een activiteit te doen.  Ook bezoekers van de dagbesteding van Oudtburgh genieten volop van de tuin.

En dit is nog niet alles, want fase 3 is in wording! Er zijn ideeën voor het aanleggen van een ecologische tuin (aantrekkelijk voor bijen), voor extra beplanting (bomen, perken) en voor het plaatsen van speelattributen vlakbij het restaurant voor kinderen die op bezoek komen.         De plannen voor deze fase worden nog uitgewerkt, wederom in nauwe samenwerking tussen technisch beheer en de managers zorg.

Fotogalerij

De tuin
De tuin
De tuin
De tuin
de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.