De Nachtwacht in Oudtburgh

De Nachtwacht in Oudtburgh

26 augustus 2021

Donderdag 19 augustus is ons huis een kunstwerk rijker geworden. Er hangt namelijk een heuse Rembrandt in ons restaurant; de nachtwacht wel te verstaan.

Die donderdag, in de ochtend, druppelen bewoners het restaurant binnen. Onze medewerkers gastvrijheid zorgen voor koffie, thee en petit fours.

Ook een groepje collega's van de afdeling Financiën van locatie Zuyder Waert helpt hierbij mee. Zij zijn in stijl verkleed en fleuren het geheel op door met bewoners een gesprekje te voeren, hen even te helpen of met ze op de foto te gaan.

Het is een en al gezelligheid als directeur verpleeghuiszorg Edwin Dupon de microfoon pakt en een kort welkomstwoord houdt. Samen met directeur bedrijfsvoering Ton Brasser (in vol ornaat) onthult hij de nachtwacht; de bewoners vinden het prachtig en applaudisseren enthousiast. Naast de onthulling van de nachtwacht worden ook de tentoonstelling en het atelier geopend. De tentoonstelling zal voorlopig blijven, alleen geleende kunstwerken worden begin september weer teruggegeven.

In het atelier, in een hoekje van het restaurant, zal deze week (23-27 augustus) door bewoners naar hartenlust worden geschilderd, getekend of anderszins. Van de dan gemaakte kunst zal in een later stadium een nieuwe expositie worden samengesteld. Ook op alle afdelingen kunnen bewoners creatief aan de gang.

De atelierweek wordt vrijdagmiddag 27 augustus a.s. afgesloten door fijnkunstenaar Anne-Fieke Later uit Bergen.

Fotogalerij

De Nachtwacht in Oudtburgh
De Nachtwacht in Oudtburgh
De Nachtwacht in Oudtburgh
De Nachtwacht in Oudtburgh
De Nachtwacht in Oudtburgh