Bewegen is gezond

Bewegen is gezond

16 augustus 2021

Bewegen is goed voor het lichaam of je nu jong bent of oud. Bij elke beweging trekken de spieren samen en die hebben daarbij specifieke energie nodig. Deze energie wordt gehaald uit de voeding. Maar ook je longen halen zuurstof uit de lucht en geven dit af aan het bloed en het hart pompt het bloed via de bloedvaten weer naar je spieren. Kortom met bewegen is je hele lichaam hart aan het werk.

In Hoog Duinen bewegen onze bewoners maar al te graag. Of het nu tijdens de wekelijkse gymles is of het beweeguurtje dat door medewerkers wordt gegeven. En buiten dat het heel gezond is vinden de bewoners het ook enorm gezellig want het zorgt voor verbinding.

Nu was er een beweeguurtje georganiseerd door Marianne Knip die de bewoners ook tijdens de vakantie periode goed in beweging kreeg. Eerst werden de spieren even opgewarmd en daarna waren de bewoners klaar voor een gezellig beweeguurtje met Marianne Knip. Op maat van de muziek kwamen de bewoners flink in actie. De les werd afgesloten met een heerlijke cool down van limonade met koekje. Na alle energie die verbrand was ging dat er goed in.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.