Akamai Technologies ondersteunt bij locatie De Daalder

Akamai Technologies ondersteunt bij locatie De Daalder

15 november 2022

Onder het motto "Akamai Volunteers – an unstoppable force for good around the world" werd Stichting Present Alkmaar benaderd door het Amerikaanse bedrijf Akamai Technologies met de vraag of zij iets konden betekenen in het vinden van vrijwilligerswerk voor een team collega's dat vanuit Nederland werkt. 

In samenwerking met De Daalder is ‘een dag met een gouden randje‘ georganiseerd voor de medewerkers van Akamai Technologies uit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Het team vrijwilligers heeft, onder leiding van medewerkers van De Daalder, een dag geholpen bij activiteiten voor de bewoners.

Omdat de komst van de vrijwilligers samenviel met de verjaardag van een van de medewerkers, begon de dag met een kleine verrassing voor de jarige: een vrolijk verjaardagsliedje met koffie en gebak voor alle aanwezigen. Een mooi moment voor de vrijwilligers om in gesprek te gaan met de bewoners en de bewoners deelden graag hun verhalen.

Daarna hielp de groep de bewoners tijdens hun ochtendwandeling in de buitenlucht. Bij de lunch ondersteunden ze bij het bereiden van de maaltijden en werd er gezellig samen gegeten. In de middag gingen de vrijwilligers met de bewoners naar het wijkcentrum voor een lekker kopje koffie of thee.

Een dag doorbrengen met ouderen met dementie gaf het team van Akamai de kans om de wereld waarin mensen met dementie leven, te ontdekken. Locatie De Daalder was blij met de komst van de vrijwilligers en hun ondersteuning werd door zowel bewoners als medewerkers erg gewaardeerd.