'Afbreken' hoofdkantoor Magentazorg

'Afbreken' hoofdkantoor Magentazorg

26 september 2022

Het huidige hoofdkantoor van Magentazorg aan de Titanialaan 15 in Heerhugowaard is anno 2022, na meer dan 60 jaar, flink verouderd. Vanuit de filosofie van Magentazorg komt er geen nieuw apart hoofdkantoor:

  • In de zorg draait het om de praktijk en niet primair om de staf en leiding;
  • Alle leidinggevenden, inclusief directie en bestuur, en ondersteunende diensten zijn zoveel mogelijk dicht bij de werkvloer en de zorg aanwezig. Zij werken momenteel al een handje mee in de zorg waar nodig;
  • Middelen moeten zoveel mogelijk naar de zorg gaan en niet naar indirecte kosten;
  • Naast geen onnodige investeringen worden de operationele kosten, waaronder kosten voor onderhoud, glasbewassing, schoonmaak, water, gas, elektriciteit, lager.

Een centraal hoofdkantoor (letterlijk en figuurlijk) past niet in deze denkwijze. De functies van ondersteunende diensten, directie en bestuur zullen worden gehuisvest in bestaande locaties van Magentazorg in de regio. Middels korte lijnen, op een netwerkachtige manier opereren, het gebruik van flexplekken en technologie past dit goed binnen de huidige beschikbare vierkante meters. Reeds wordt er al veel gewerkt op verschillende locaties. De interne verhuizingen naar de andere Magentazorg locaties zijn gepland in het eerste kwartaal van 2023.