Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging is zorg voor mensen met levensvragen. Het biedt professionele begeleiding, hulpverlening en advisering bij zingeving en levensbeschouwing. Geestelijk verzorgers ondersteunen mensen die een ingrijpende periode in hun leven doormaken. Heeft u behoefte aan een gesprek van mens tot mens waarin u uw gevoelens en gedachten kunt delen? Dan kunt u terecht bij onze geestelijke verzorgers.

Levensvragen

Levensvragen komen meestal op als je leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar of door een bijzondere of belastende gebeurtenis, zoals geboorte, dood, ziekte of beperking.

Vragen als "Wat is mijn leven of wat ben ik nog waard? of "Heb ik mijn leven goed geleefd?“ kunnen dan spelen. Misschien kunt u voor deze vragen terecht bij uw vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wanneer het netwerk ontbreekt of u in gesprek wil met iemand anders, staat de geestelijk verzorger binnen de locatie voor u klaar.

 

 

 

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_9

Ondersteuning & begeleiding

Een geestelijk verzorger ondersteunt en begeleid bewoners, familieleden en zorgmedewerkers bij:

  • slecht nieuws, zoals een verslechterde gezondheid
  • de stervensfase, wanneer u steunt wenst
  • een ingrijpende gebeurtenis, zoals het verlies van uw partner
  • gevoelens van eenzaamheid, onrust, angst of boosheid

Regelmatig organiseert de geestelijk verzorger workshops, ontmoetingsgroepen, vieringen en klinische lessen in een veilige omgeving.

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.