Revalideren van corona

Revalideren van corona

Wanneer u na een ziekteperiode of een ziekenhuisopname door een COVID-19 besmetting wat langer de tijd nodig heeft om te herstellen, kunt u via het coördinatiepunt geplaatst worden op een speciale corona-afdeling in ons revalidatiecentrum

Covid unit team

Corona-afdeling

Magentazorg biedt 24/7 specialistische revalidatiezorg en herstelgerichte verpleging, verzorging en behandeling. De corona-afdeling is speciaal ingericht voor oudere coronapatiënten. Een team van diverse specialisten ouderenzorg, ervaren in COVID-19 revalidatie, staat voor u klaar. 

 

 

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_137

Revalidatie op maat

Na een ziekteperiode of een ziekenhuisverblijf, is het van belang om snel te starten met de revalidatie. Dit vergroot de kans op herstel én het vermindert de kans op complicaties. De revalidatie bestaat o.a. uit intensieve fysio- en ergotherapie om u te leren omgaan met fysieke beperkingen die ontstaan door de COVID-19 besmetting. Daarnaast ondersteunen onze diëtisten en logopedisten bij eventuele voedings- en slikproblematiek. De impact van een verblijf in het ziekenhuis of intensive care is vaak groot. Veel patiënten krijgen niet alleen met lichamelijke gevolgen te maken, maar doen ook op emotioneel vlak een jasje uit. Psychologen en/of maatschappelijk werkers kunnen u hierbij ondersteunen en begeleiden bij uw herstel.

Naast herstelzorg na COVID-19 zijn wij ook gespecialiseerd in het behandelen van andere aandoeningen waaronder chronische aandoeningen zoals: reuma, CVA, Parkinson, handtherapie, oedeemtherapie, claudicatio en COPD. Ook voor de niet chronische klachten kunt u ons inschakelen.

Magentazorg-Lockdown

Revalidatie en ondersteuning thuis

Coronapatiënten kunnen in de herstelfase lang last ondervinden van de COVID-19 infectie. Het zorginstituut schrijft over spierkracht- en conditieverlies, last van benauwdheid en andere klachten door complicaties, dit is ook wat wij zelf ervaren. Naast het herstellen in het revalidatiecentrum kunnen behandelingen voor deze problemen ook aan huis worden gedaan met verwijzing van de huisarts. U kunt ook gebruik maken van onze faciliteiten binnen het eerstelijnsbehandelcentrum. Onze paramedici zijn ervaren met het behandelen van COVID-19 patiënten en kunnen u goed begeleiden.

richard_rood_hr2_magentazorg_dag_2_09_09_2020_1085_117

Vergoedingen

Paramedische herstelzorg voor coronapatiënten zit tijdelijk in het basispakket en wordt volledig vergoed. Het gaat niet alleen om patiënten die zorg hebben gekregen op de intensive care, maar ook om patiënten die op reguliere ziekenhuisafdelingen geholpen zijn of thuis ernstig ziek waren. De vergoeding voor de paramedische herstelzorg na ernstige corona is zes maanden geldig vanaf de indicatiestelling. In die periode worden er maximaal vijftig fysio- of oefentherapeutische sessies, acht uur ergotherapie en zeven uur diëtetiek vergoed naast de normaal bestaande vergoedingen in het basis of aanvullende pakket.

Mondkapje

Verwijzing

De verwijzing verloopt via de medisch specialist bij patiënten die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, de medisch specialistische revalidatie (MSR) of de geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Voor patiënten die in eigen woonomgeving een ernstige vorm van corona hebben doorgemaakt is de huisarts de verwijzer. De behoefte aan zorg kan variëren van enkele ondersteunende behandelsessies tot een behandelprogramma van enkele maanden.

 

Contact

Voor meer informatie over revalideren van corona of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de behandelaar bij u in de buurt.

Contactinformatie behandelaren

Informatie huisartsen

Revalidatiecentrum Magentazorg

Jupiterstraat 10
1829 CA Oudorp (NH)
(072) 519 81 98
mailen

de-dijckhoeve

Vragen?

Neem contact met ons op:

locatie-wijkteams

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

klachten-complimenten

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.