Start cursus PPEP parkinson en CVA in september

3 juni 2021

Een training voor patiënt en partner

Magentazorg start dinsdag 21 september 2021 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson en mensen die een CVA (beroerte) hebben gehad, te verhogen. Het zogeheten Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) leert deelnemers, patiënt en partner of mantelzorger, beter om te gaan met de gevolgen van parkinson of een CVA. Magentazorg heeft in samenwerking met PPEP4ALL de cursus gedigitaliseerd en u kunt de cursus nu vanuit uw eigen huis volgen.

De cursus heeft als doel de kwaliteit van leven van te verbeteren. Psychische en psychosociale gevolgen voor patiënt en partner/mantelzorgers kunnen beter worden gemanaged. Het is gericht op dat wat nog wel kan, ondanks de beperkingen.

Er wordt gewerkt met aparte groepen voor patiënten en partners, waardoor patiënten of partners ook alleen kunnen meedoen. Het onderlinge contact met andere patiënten en partners wordt veelal als zeer waardevol beschouwd. Een cursist: “Mijn man en ik hebben geleerd om meer en beter met elkaar te praten. Het praten met de deelnemers in de partnergroep heeft mij meer begrip gegeven voor de beperkingen die mijn man heeft door zijn chronische ziekte.”

De cursus met betrekking tot de ziekte van Parkinson en de cursus met betrekking tot een CVA worden in aparte groepen gegeven. U hoeft geen zorg af te nemen bij Magentazorg om deel te kunnen nemen.

Cursus data
De PPEP4ALL-cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt digitaal gegeven op de dinsdagen van 10.00 uur tot 11.30 uur voor de cliënt en van 13:30 uur tot 15:00 uur voor de partners/mantelzorgers. De data zijn dinsdag 21 en 28 september, 5, 12 en 16 oktober, 2, 9 en 16 november en een reflectiebijeenkomst in februari 2022. De kosten voor deelname aan de cursus, exclusief werkboek, zijn 250 euro per persoon. Dit wordt door de meeste verzekeraars (deels) vergoed.

Inschrijven
Meer weten of inschrijven? Neem contact op met Meriam Wijnker, ergotherapeut, via m.wijnker@magentazorg.nl of via (072) 519 81 36 (afdeling ergotherapie). Inschrijven is mogelijk tot en met 10 september 2021.