Informatie over het coronavirus

Op deze pagina treft u alle relevante informatie rondom het coronavirus.

Vaccinatie

De ontwikkelingen rondom de corona vaccinaties in Nederland zijn in volle gang. Vooralsnog is er een schaarste wat betreft het aantal beschikbare vaccins. Vanuit de overheid zijn de doelgroepen strak bepaald.

 

Wie worden gevaccineerd?

Medewerkers intramuraal van verpleeghuizen en revalidatie, die direct in de buurt van cliënten werken, en het personeel van de acute zorg in de ziekenhuizen zijn als eerste groep uitgenodigd voor het krijgen van de vaccinatie. Als tweede groep volgen de medewerkers intramuraal binnen de gehandicapten instellingen. VVT-medewerkers die zorg aan huis leveren bij cliënten, waaronder medewerkers in de wijkverpleging en hulp bij het huishouden hebben als derde groep de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. 

 

Vrijwilligers zijn niet in de eerste groepen opgenomen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins en de capaciteit van de GGD, wordt per week bekeken wanneer een volgende groep aan de beurt is. Op 2 februari is Magentazorg gestart met het vaccineren van haar bewoners – met en zonder behandeling - in de verpleeghuizen en de cliënten in het revalidatiecentrum. In de week van 2 maart heeft de tweede vaccinatieronde plaatsgevonden. Lees hier meer informatie over dit onderwerp. 

Bezoekregeling

Iedereen doet ontzettend zijn best om het coronavirus buiten de deur te houden. Dat kunnen we alleen samen doen. We stellen de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers voorop. Een ieder is verantwoordelijk de bezoekregeling te respecteren en hier zorgvuldig mee om te gaan, waarbij het bezoeken van onze locaties (met ‘besmettingsgevaar’) op eigen risico is.

Bijlagen

Hieronder vindt u de poster met alle afspraken op een rij. De maatregelen zijn er op gericht om de kwaliteit en continuïteit van zorg te waarborgen. Wij willen u vragen de poster goed door te nemen.

Gespecialiseerde corona revalidatiezorg

Heeft u na een ziekteperiode thuis of ziekenhuisopname door een coronabesmetting revalidatiezorg nodig? Magentazorg biedt gespecialiseerde coronarevalidatiezorg. Een team van (geriatrie-) fysio-/oefentherapeuten staat voor u klaar om u te begeleiden tijdens de revalidatie. Het team heeft ruime ervaring opgedaan tijdens het werken op de corona-afdeling van ons revalidatiecentrum. Samen met de wetenschappelijke inzichten, bieden zij goede, onderbouwde begeleiding en behandeling. De behandelingen vinden plaats in ons revalidatiecentrum maar worden ook bij u thuis gedaan met verwijzing van uw medisch specialist of huisarts.

Klik hier voor meer informatie over revalideren van corona. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de behandelaar bij u in de buurt

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.