Informatie over het coronavirus

Op deze pagina treft u alle relevante informatie rondom het coronavirus.

Maatregelen coronavirus

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt weer toe. Magentazorg volgt de richtlijnen van het RIVM. De volgende maatregelen zijn per zaterdag 6 november van toepassing:

  • In alle verpleeghuizen, het revalidatiecentrum, bij de dagbesteding en in de wijkverpleging is het verplicht om een mondkapje te dragen.
  • Houd (zoveel mogelijk) 1,5 meter afstand.
  • Neem de hygiënemaatregelen in acht, zoals het vaak en goed wassen van uw handen, geen handen schudden en hoesten/niezen in de elleboog.
  • Heeft u klachten? Laat u dan testen en blijf thuis.

Bezoekregeling

Op dit moment zijn er geen restricties op het aantal bezoekers en het aantal keren bezoek op een dag in de verpleeghuizen en het revalidatiecentrum. Wel hanteren we vanaf zondag 28 november een ‘veilig ontmoetingsbeleid’. Lees meer over het ‘ontmoetingsbeleid’.

Bekijk de bezoekregeling van de verpleeghuizen:

Bekijk de bezoekregeling van Revalidatiecentrum Magentazorg:

 

Vaccinatie

Er is een hoge vaccinatiegraad onder cliënten, bewoners en medewerkers. Er lopen voorbereidingen ten behoeve van de mogelijkheid voor een ‘boosterprik’ voor cliënten. Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat de boosterprik vanaf eind november beschikbaar is voor cliënten. Meer concrete informatie hierover volgt zoda deze beschikbaar is. 

Gespecialiseerde corona revalidatiezorg

Heeft u na een ziekteperiode thuis of ziekenhuisopname door een coronabesmetting revalidatiezorg nodig? Magentazorg biedt gespecialiseerde coronarevalidatiezorg. Een team van (geriatrie-) fysio-/oefentherapeuten staat voor u klaar om u te begeleiden tijdens de revalidatie. Het team heeft ruime ervaring opgedaan tijdens het werken op de corona-afdeling van ons revalidatiecentrum. Samen met de wetenschappelijke inzichten, bieden zij goede, onderbouwde begeleiding en behandeling. De behandelingen vinden plaats in ons revalidatiecentrum maar worden ook bij u thuis gedaan met verwijzing van uw medisch specialist of huisarts.

Klik hier voor meer informatie over revalideren van corona. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de behandelaar bij u in de buurt

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.