Informatie over het coronavirus

Op deze pagina treft u alle relevante informatie rondom het coronavirus.

Bezoekregeling verpleeghuizen

Magentazorg volgt de richtlijnen van het RIVM. Volgens het RIVM is versoepeling mogelijk, mits er sprake is van een hoge vaccinatiegraad. De vaccinatiegraad onder onze cliënten en medewerkers in de verpleeghuiszorg ligt boven de 85%. Dit geeft meer veiligheid en biedt meer mogelijkheden. Daarom zijn verdere versoepelingen mogelijk.

  • Er zijn geen restricties meer op het aantal bezoekers en het aantal keren bezoek op een dag.
  • In alle verpleeghuizen is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Uiteraard mag vrijwillig altijd een mondkapje worden opgezet.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van de restaurants in de locaties Zuyder Waert en Oudtburgh. In onze restaurants geldt geen verplichting voor het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Het is raadzaam de hygiënemaatregelen, zoals het desinfecteren van uw handen, in acht te blijven nemen.

Bezoekregeling revalidatie & behandeling

De bezoekregeling van het revalidatiecentrum bekijkt u hier:

  • Er zijn geen restricties meer op het aantal bezoekers en het aantal keren bezoek op een dag.
  • In het revalidatiecentrum is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.
  • Er kan gebruik gemaakt worden van het restaurant buiten de eetmomenten om. In het restaurant geldt geen verplichting voor het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Het is raadzaam de hygiënemaatregelen, zoals het desinfecteren van uw handen, in acht te blijven nemen.

 

Regeling dagbesteding en zorg aan huis

  • Bij de dagbesteding is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.
  • In de wijkverpleging is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen, maar een afweging die een cliënt samen met onze medewerker maakt. Dit kan mede afhankelijk zijn van of niemand wel of niet gevaccineerd is.

 

Vaccinatie

Alle bewoners van de verpleeghuizen zijn de afgelopen periode gevaccineerd met het Pfizer vaccin. De medewerkers van Magentazorg hebben voor een groot deel allemaal hun tweede vaccinatie ontvangen. De overige, ook nieuwe medewerkers ontvangen een uitnodiging voor een afspraak bij de GGD. De cliënten van zorg aan huis zijn gevaccineerd via de huisarts.

 

Gespecialiseerde corona revalidatiezorg

Heeft u na een ziekteperiode thuis of ziekenhuisopname door een coronabesmetting revalidatiezorg nodig? Magentazorg biedt gespecialiseerde coronarevalidatiezorg. Een team van (geriatrie-) fysio-/oefentherapeuten staat voor u klaar om u te begeleiden tijdens de revalidatie. Het team heeft ruime ervaring opgedaan tijdens het werken op de corona-afdeling van ons revalidatiecentrum. Samen met de wetenschappelijke inzichten, bieden zij goede, onderbouwde begeleiding en behandeling. De behandelingen vinden plaats in ons revalidatiecentrum maar worden ook bij u thuis gedaan met verwijzing van uw medisch specialist of huisarts.

Klik hier voor meer informatie over revalideren van corona. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de behandelaar bij u in de buurt

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.