Informatie over het coronavirus

Op deze pagina treft u alle relevante informatie rondom het coronavirus.

Bezoekregeling

Magentazorg volgt de richtlijnen van het RIVM. Volgens RIVM is versoepeling mogelijk, mits er sprake is van een hoge vaccinatiegraad. Op dit moment zijn wij verheugd te melden dat de vaccinatiegraad onder onze cliënten en medewerkers boven de 85% ligt. Dit geeft meer veiligheid en biedt meer mogelijkheden. Daarom zijn verdere versoepelingen mogelijk.

  • Er zijn 4 bezoekers per keer welkom, meerdere keren op een dag.
  • Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen, tenzij u binnen 1,5 meter komt.
  • Een bezoeker hoeft zich niet meer te registreren in het kader van bron- en contactonderzoek.

 

  • Er zijn weer sociale activiteiten op afdelingsniveau mogelijk, ook door vrijwilligers.
  • Groepsactiviteiten op locatieniveau zijn beperkt weer mogelijk.
  • Een thuisbezoek (buiten locatie) behoort weer tot de mogelijkheden.

Bovenstaande versoepelingen zijn fijn voor onze cliënten en hun naasten.

Eventuele vervolgstappen voor verdere versoepeling vanuit de overheid volgen wij nauw.

Bezoekregeling revalidatie & behandeling

Versoepeling voor het revalidatiecentrum is helaas nog beperkt mogelijk, aangezien de vaccinatiegraad onder de 85% ligt. 

De bezoekregeling van het revalidatiecentrum bekijkt u hier:

Vaccinatie

Alle bewoners van de verpleeghuizen zijn de afgelopen periode gevaccineerd met het Pfizer vaccin. De medewerkers van Magentazorg hebben voor een groot deel allemaal hun tweede vaccinatie ontvangen. De overige, ook nieuwe medewerkers ontvangen een uitnodiging voor een afspraak bij de GGD. De cliënten van zorg aan huis zijn gevaccineerd via de huisarts.

 

Gespecialiseerde corona revalidatiezorg

Heeft u na een ziekteperiode thuis of ziekenhuisopname door een coronabesmetting revalidatiezorg nodig? Magentazorg biedt gespecialiseerde coronarevalidatiezorg. Een team van (geriatrie-) fysio-/oefentherapeuten staat voor u klaar om u te begeleiden tijdens de revalidatie. Het team heeft ruime ervaring opgedaan tijdens het werken op de corona-afdeling van ons revalidatiecentrum. Samen met de wetenschappelijke inzichten, bieden zij goede, onderbouwde begeleiding en behandeling. De behandelingen vinden plaats in ons revalidatiecentrum maar worden ook bij u thuis gedaan met verwijzing van uw medisch specialist of huisarts.

Klik hier voor meer informatie over revalideren van corona. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de behandelaar bij u in de buurt

Vragen?

Neem contact met ons op:

Locaties en wijkteams

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een locatie of wijkteam. In het overzicht vindt u alle gegevens.

Klachten & suggesties?

Magentazorg staat voor goede zorg en dienstverlening. Wij willen zorg leveren van hoge kwaliteit. Voldoen wij niet aan uw verwachtingen of heeft u een suggestie? Dan horen wij dat graag.